Blogpost: Paul Heijnen - a braindamaged person

Hall of Fame

Binnen de Hebbancommunity is er een Hall of Fame voor boeken. Het is een goede zaak dat er op deze manier aandacht voor een boek gevraagd wordt.

Ik vraag me af of er niet meer categorieën kunnen komen.

Ik denk aan Hall of Fame voor:
- schrijvers/auteurs;
- debuutschrijvers;
- uitgeverijen in een bepaalde categorie;
- recensenten (de meest gevreesde, de meest kritische, tv-programma (Max, DWDD), radioprogramma (voorbeeld Thomas Ross (?), Dag- en opiniebladen, enz. En om onze vast Hebbanrecensenten ook een plekje te gunnen, zou een Hall of Fame voor hen niet misstaan. Uit de nieuwsbrief waarin je je kunt aanmelden om vaste Hebban recensent te worden, blijkt duidelijk dat Hebban veel tijd investeert om goede recensenten te krijgen. Het zou Hebban niet misstaan als de vaste recensenten een Hall of Fame krijgen. Misschien eens in de 2 of 3 jaar een verkiezing voor het totale oeuvre of gewoon voor de beste recensie.
- het beste oeuvre;
- bestverkopende boek in een buitenlandse taal

Zou het op een andere manier inzetten van de Hall of Fame aanslaan en zou dit in feite voldoende verkoop van boeken genereren? Het is in ieder geval een instrument om een boek, een schrijver, een uitgeverij extra onder de aandacht te brengen om ons cultuurgoed uit te dragen.

Het zou leuk zijn, als iedereen die dit stukje leest reageert door mij af te schieten of door bijv. aan te geven van heb je hieraan al gedacht, zodat het speelveld van een Hall of Fame wat overzichtelijker wordt.

Reacties op: Hall of Fame

Gesponsorde boeken