Lisette Hebban Recensent

Blogpost: Lisette

Harry Potter en andere fantastische verhalen - Reading challenge 2018 check in #4

08-05-2018 door Lisette 5 reacties
Jawel, deze spuit elf leest eindelijk Harry Potter. Iselle praat hier op Hebban al een tijdje op me in dat ik toch echt eens de reeks moet gaan lezen. Ik heb het heus geprobeerd toen het boek uitkwam (vroegah) maar om de een of andere reden had ik geen klik. Misschien had ik precies de verkeerde leeftijd; rond de 18 en te oud voor jeugdboeken en te jong om te beseffen dat leeftijd geen bal uitmaakt? Anyway, ik bedacht dat ik me er dan toch maar aan moest wagen. Maar dan wel in het Engels. En tjemig! Waarom heb ik dat niet eerder bedacht?! Wat een fijn boek. Ik geniet van de prachtige stijl (heerlijk dat Engels) en helemaal van het taaltje van Hagrid. Iselle; dankjewel dat je bleef volhouden!

Leesclub
Ik deed mee met de leesclub Bloed en beenderen. De verwachtingen waren hoog. Helaas helaas, het boek kon er niet tegenop boksen. Zeker geen slecht boek; sterker nog, ik vloog er doorheen en ik heb me prima vermaakt. Maar echt vernieuwend en diepgaand is het niet en zeker niet de nieuwe Rowling.

Verder las ik
Het sneeuwmeisje (intrigerend sprookjesachtig), De vliegende Hollander (leuk boek!), Herberekening (viel mij tegen – het einde was iets teveel ‘en het was allemaal maar een droom’), De klauw (vermakelijk) en Je had moeten gaan (heel intrigerend en aparte schrijfstijl). Oja, en ik las Acceptance, deel drie van de Southern Reach serie. Tja, wat moet ik zeggen. Vaagheid alom. Ik genoot vooral van de sfeer in het boek en het originele verhaal. De film lijkt maar weinig op de boeken. Het is er losjes op geïnspireerd. Op zichzelf staand een goede film, maar zeker geen verfilming.

Niet straatarm door het kopen van boeken
Grappig trouwens; ik gooide een aantal weken terug mijn ‘goede voornemens’ (minder boeken kopen, bla) overboord. Nu zou je denken dat ik inmiddels straatarm ben door het ongebreideld kopen van boeken. Maar nee (ik ben zelf nog het meest verbaasd) ik kocht sindsdien nog maar 2 boeken (Het achtste leven en Harry Potter)! De rest (5 stuks) las ik ‘uit eigen kast’ (via Bookchoice en de bibliotheek). Weer een bewijs dat goede voornemens alleen maar tegen je werken :P

Lieve Kobo
Nog even een bijzondere vermelding voor Kobo. Mijn e-reader bevroor. Resets, opladen, paperclips – vergeet het maar! Precies 2 maanden buiten de garantie. Maar de lieve mensen van Kobo besloten mij toch een nieuwe (refurb) op te sturen. Super bijzonder en ik ben nu nog meer fan :)


Kobo of Kindle
Laat ik afsluiten met een vraag; Kobo of Kindle? Waarom deze vraag? Ik lees steeds meer Engelse boeken en Kindle is daar gewoon best wel handig voor volgens mij. Nu valt me wel op dat Bol.com vaak wel de Amazon prijzen hanteert. Dus ik vraag me af; voegt een Kindle (naast mijn geliefde Kobo) nog iets toe voor deze leesverslaafde?

Reacties op: Harry Potter en andere fantastische verhalen - Reading challenge 2018 check in #4

Gesponsorde boeken