Mara van Ness Auteur

Blogpost: Mara van Ness

Hebban Reading Challenge

In 2015 heb ik de Hebban Reading Challenge gedaan met 25 boeken. Komend jaar wil ik voor de Hebban Reading Challenge 26 boeken gaan lezen. Eén boek per twee weken moet lukken, toch? Vorig jaar had ik een lijstje gemaakt met de boeken die ik van plan was te gaan lezen. Daar is toen bar weinig van terechtgekomen omdat ik afgeleid werd door andere shiny boeken. Ik ben benieuwd hoeveel er van deze terecht gaat komen!

Al in mijn (virtuele) boekenkast

1. De Dochter van de Toragh, Tisa Pescar
De flaptekst vind ik erg cool klinken, dus ik ben benieuwd! Gisteren in Antwerpen gescoord.

2. De oceaan aan het einde van het pad, Neil Gaiman (Engels)
Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog nooit iets van Neil Gaiman gelezen heb... Ik heb ooit wel Stardust geleend bij de bieb, maar geloof ik nooit daadwerkelijk gelezen. Daar moet wat aan gedaan worden!

3. Vorstin van de kou, Jasper Polane (e-book)
Ik had gemengde gevoelens over Lege steden (ik vond het concept en de eerste helft heel cool, maar de tweede helft minder), maar ik ben erg benieuwd naar dit tweede deel!

4. Bloedwetten, Sophia Drenth (e-book)
Niet echt mijn genre, maar ik heb er inmiddels zo veel over gehoord, dat ik toch wel erg nieuwsgierig ben geworden.

5&6. De achtste rune & De eerste god, Adrian Stone (e-book)
Stonden vorig jaar ook al op mijn lijstje (en op m'n iPad). Dit jaar kom ik er hopelijk wel aan toe.

7. De naam van de wind, Patrick Rothfuss (Engels)
Dit boek heeft zo'n bizar hoge rating op Goodreads en Hebban dat ik 'm toch maar eens ga lezen. Ik vond de proloog vreselijk pretentieus, maar er is me verzekerd dat de rest anders (en absoluut geniaal) is. :P

8. De ontwrichting van de werkelijkheid 1 - Ontwaken, Peter F. Hamilton (Engels)
Een keer op de Dordtse boekenmarkt gekocht, maar nog niet aan toegekomen.

9. Sense en Sensibility en Zeemonsters, Jane Austen & Ben H. Winters (Engels)
Een jaar of twee geleden op het Boekenfestijn in Utrecht gekocht, maar tot dusver ben ik er nog niet doorheen gekomen... Pride and Prejudice and Zombies vond ik veel leuker. Maar ik moet en zal 'm uitlezen! Hopelijk in 2016...

10. De Hobbit, J.R.R. Tolkien
Als tiener verslond ik de Lord of the Rings-trilogie en De Silmarillion. Na een stuk of drie pogingen ben ik echter nog steeds niet verder dan pagina 50 of zo gekomen van De Hobbit...

11. Schimmenschuw, Johanna Lime
Ik weet niet of het echt mijn ding gaat zijn (ik houd veel meer van SF dan van fantasy en de doelgroep is jonger), maar ik ben erg benieuwd!

12. Vijftig tinten grijs, E.L. James (Duits)
In de categorie 'Een boek dat je absoluut niet wilt lezen'... Ik ga 'm in het Duits lezen zodat het toch nog enigszins educatief is (en omdat seksscènes in het Duits veel grappiger zijn). Een paar weken geleden heb ik in het vliegtuig terug uit San Francisco een poging gedaan om de film te kijken, maar na tien minuten vond het ik het al zo vreselijk dat ik 'm uit heb gezet.

13. Mistborn 1 - Het Laatste Rijk, Brandon Sanderson (Engels)
Ligt al maanden naast mijn bed, maar verder dan hoofdstuk 1 ben ik nog niet gekomen...

Nog niet in mijn boekenkast

14. Talent en kristal, Kelly van der Laan
Ik vond deel 1 en 2 van de Lentagonserie geweldig, dus ik kan niet wachten tot ik deel 3 kan lezen!

15. Mannenpakken/ Vrouwenhakken, Jessica Maes
Stond vorig jaar ook al op mijn lijstje. Misschien dit jaar?

16. Gabriel, Bianca Schepel

Op de cover na, sprak dit boek me eigenlijk niet zo aan. Op de Elfia (of een andere beurs) raakte ik echter aan de praat met Bianca en ik denk dat ik dit eigenlijk best wel eens een cool boek zou kunnen vinden.

17. De erfenis van het steen, Silvia Rietdijk
De cover en de setting van dit boek spreken me erg aan en ik heb een aantal positieve reviews gezien. Misschien dit jaar dan toch maar eens lezen!

18. Shinu, Jonas Boets 
Kwam ik random op Hebban tegen en vond ik gaaf klinken.

19. Augustus, John Williams
Van deze zag ik een recensie langskomen op Hebban. Het is al een tijd geleden dat ik iets over de Romeinen heb gelezen, dus misschien wel weer eens leuk!

20. Ontworteld, Naomi Novik
Per ongeluk een rating gegeven, dus nu moet ik 'm maar gaan lezen ook, haha.

21. De laatste strijd 2 - Rheya, Arwen Mannens
Deel 1 (Illiyana) was niet echt mijn ding, maar ik ben toch wel benieuwd hoe het verder gaat met de personages. (En ik vind Illiyana echt een supertoffe naam.)

22. Wat als?, Randal Munroe
Ik kom vast niet echt aan dit boek toe, maar het klinkt episch.

23. Neem een geit, Claudia de Breij
Kom ik vast ook niet aan toe, maar wie weet.

24. Twilight, Stephenie Meyer
Nog een in de categorie 'Een boek dat je absoluut niet wilt lezen'. Ik heb behoorlijk wat over dit boek gehoord en gelezen en weet daardoor vrijwel zeker dat ik het afschuwelijk ga vinden. Ik vind de romance tussen Edward en Bella ontzettend verontrustend en absoluut níét romantisch!!!!! Ik ging zo ongeveer over m’n nek toen een aantal van mijn (naar ik dacht toch vrij weldenkende) vriendinnen aan Twilight refereerden als ‘Het Boek’. In een melige bui heb ik ooit de eerste drie films gekeken samen met m’n vriend (en de laatste een keer toen ik ziek op bed lag). Ik geloof dat onze reactie ongeveer het middel hield tussen horror en de slappe lach. (De laatste film vond ik dan eigenlijk verrassend leuk. Vampier!Bella is een stuk meer kick-ass dan de Bella uit de eerste films. En ik LOLde bij ‘You nicknamed my daughter after the Loch Ness monster?!’) Maar goed, ik denk dat ik er toch maar eens aan moet geloven. Dan kan ik het straks met een nog beter onderbouwde passie haten. :P

Zeer waarschijnlijk ga ik toch een paar boeken lezen die nog niet vertaald zijn, dus misschien schroef ik mijn challenge een paar boeken omlaag. De voornaamste kandidaten:

25. The Quantum Thief, Hannu
Alleen al de titels van de boeken in deze serie klinken ontzettend gaaf.

26. Carry On, Rainbow Rowell
Van Fangirl schoot ik spontaan in fangirl-modus. Ik ben benieuwd of dat met dit boek weer gebeurt!

...nu maar afwachten hoeveel er van deze lijst terecht gaat komen, haha.

Reacties op: Hebban Reading Challenge

Gesponsorde boeken