Blogpost: Nathalie B1

Hebban Reading Challenge - Mijn eerste boek is een kinderboek!

01-01-2016 door Nathalie B1 3 reacties
De HRC2016 wordt waarschijnlijk zoals bij vele andere Hebban-volgers dé aanleiding om af en toe te bloggen.
Mijn eerste challenge voor dit jaar?
Allereerst veel leesplezier wensen voor het nieuwe jaar aan iedereen hier, en het leesplezier het allerhoogste houden voor mezelf!
Ik merk nl dat ik sinds aan leesclubs ben beginnen meedoen hier zowel als op FB me al meer heb laten leiden door zowel het tempo van die groepen als alle nieuwe nochtans leuke boeken die ik zo ontdekte, maar zo ook niet aan m'n eigen hoge stapel kon werken ... Ik ben nl ook wat boekenkoopverslaafd tegenwoordig. En daar wil ik toch wel wat aan werken. 
 
Maar m'n tweede challenge is dan ook: creatief zijn. Ik ga zeker meer dan 50 boeken lezen want sinds vorig jaar en een beetje daarvóór is m'n leeslust terug enorm aangewakkerd!
Nochtans ga ik het niet laten om meerdere categorieën aan te kruisen als dit lukt bij een boek dat ik lees, want zo kan ik dan weer andere boeken lezen met die vrijgekomen tijd. 

M'n eerste boekje waar ik gisteren ben aan begonnen en vandaag uitgelezen heb: De gebroeders Leeuwenhart oftewel Bröderna Lejonhjärta want ik ben alvast ook weer met m'n favoriete taal, het Zweeds, begonnen.
De gebroeders Leeuwenhart Karl 'Kruimel' en Jonatan komen na hun leven op aarde in Nangijala terecht. (hopelijk in de Nl versie ook...) En in Nangijala kan je van 's morgens tot 's avonds avonturen beleven! Jammer - of net spannend - genoeg bevinden er zich in dit avontuur ook een slechte heerser en een verschrikkelijke draak die bestreden moeten worden! Het is dan zeker ook een spannend verhaal, zelfs voor mij, maar tegelijkertijd zulk een saga die ik me zo goed bij Astrid Lindgren kan voorstellen. Het is een verhaal waarin verschillende generaties zich kunnen terugvinden, dat zo fantasievol en beeldig geschreven is! Ook de angst voor de dood wordt er niet in uit de weg gegaan, en er hopelijk zelfs wat mee weggenomen.

Ik hou er erg van om bepaalde schrijvers te volgen en Astrid Lindgren is er zo één van. Als jong meisje heb ik feitelijk niet zo veel van haar gelezen, misschien herinner ik me ook niet alle verhalen die ik toen las, maar Pippi Langkous las ik natuurlijk wel, en ik had er een luister-lp van! Dat kun je je nu natuurlijk nog maar moeilijk voorstellen...

In mijn Zweedse avondlessen zagen we enkele stukken uit verfilmingen van haar boeken natuurlijk. Kinder- en jeugdboeken of -films lezen en bekijken zijn dan ook één van de leukste manieren om een taal te leren!  
Het is zeker ook niet moeilijk om meer over Astrid Lindgren te lezen aan de hand van de categorieën. Onder de biografieën kan je bijvoorbeeld 'Van Astrid tot Lindgren' lezen van Vladimir Oravsky of het 'Oorlogsdagboek' van Astrid Lindgren zelf, dat net in het Nederlands is uitgekomen. Op mijn lijstje staan deze 2 alvast! En bij de categorie "Een favoriet boek uit je jeugd" mag je natuurlijk ook Pippi of Ronja de Roversdochter nog eens vastnemen! 

Ik wens iedereen nog een toffe ontdekkingsreis en veel leesplezier tijdens zijn/haar Challenge zonder de stress om per sé bepaalde of een bepaald aantal boeken te lezen!

Voor de categorieën: Een jeugdklassieker + Een boek van een Scandinavische auteur

Reacties op: Hebban Reading Challenge - Mijn eerste boek is een kinderboek!

Gesponsorde boeken