Blogpost: Nathalie B1

Hebban Reading Challenge - Plannen of niet plannen?

17-01-2016 door Nathalie B1 1 reactie
Het is best moeilijk voor mij, die Challenge! En dan bedoel ik niet om voldoende boeken te vinden om te lezen of iets te vinden dat goed in een categorie past (nu toch nog niet). Maar wel om mij aan een aantal voorgenomen boeken en lijstjes te houden! M'n suggestielijst die je bij mijn blog kan terugvinden, de eerste post over de Challenge, heb ik bijv net nog aangevuld. 

Wat kun je nl met lijstjes doen als je in een boekenwinkel een boek of twee ziet staan waarvan je toch weer heel goede recensies hebt gelezen? Of weer een leuke nieuwe thrillerreeks getipt krijgt of het vervolg vindt van een reeks die je al aan het lezen bent? Of als je jouw bibliotheek binnen loopt en op een kwartier een tiental boeken kan vinden die je nog altijd had willen lezen? Of op de websites van jouw favoriete schrijvers nieuwe boeken ziet verschijnen en die misschien nog niet vertaald zijn. Zijn daar pilletjes voor? ;-) Neem ik mij het ene boek voor, komt er weer een ander tussen. Een brede interesse kan leuk zijn, soms is het niet makkelijk kiezen. En dan probeer ik nog romans, thrillers, non-fictie én af en toe wat poëzie te combineren.

De laatste tijd probeer ik het wel met lijstjes, waarin ik zowel recent gekochte boeken als boeken die al lang op m'n boekenplanken staan, probeer te combineren. Maar tegelijkertijd volg ik natuurlijk ook graag de toffe leesclubs en giveaways die hier worden georganiseerd. De stapels nog te lezen boeken blijven dan ook aangroeien... 

En hoe doe jij dat? Maak jij lijstjes en houd jij je eraan? Of laat je je ook leiden door het moment? Durf jij nog een boekenwinkel of een bibliotheek binnen stappen of lees jij eerst alles uit voordat je iets nieuws koopt of leent?  Ik ben benieuwd naar jullie oplossingen!

Reacties op: Hebban Reading Challenge - Plannen of niet plannen?

Gesponsorde boeken