Hebban Reading challenge, schrift en bibliotheek

10-03-2016 4 reacties
da7ce3773ad78d39313b4efb61842639.jpgNa aanleiding van Hebban reading challenge had ik aantal boeken op het lijst gezet om te lenen bij de bibliotheek. Gewapend met mijn schrift waar ik alles in heb geschreven welke boeken ik eventueel zou willen lezen voor de uitdaging, daarnaast ook aantal tips die ik van vrienden heb gekregen. Ik besefte dat ik helaas niet alles heb opgeschreven aan tips. Voortaan maar meteen noteren, want mijn geheugen is onbetrouwbaar ding! Eigenlijk moet ik dat schrift niet in de kast opbergen maar gewoon op tafel laten liggen en pas als ik naar bed ga opbergen. Want dan kan ik meteen noteren. Elke keer als een titel of een naam van een auteur voorbij komt denk ik, o ja, dat had ik nog willen opschrijven. Dat komt wel... Nou niet dus...

Maar goed, ik ging dus gewapend met dat schriftje naar de bibliotheek in de stad. Er is een uitleenpunt hier bij mij in de wijk. Maar zoals het naam al zegt, een uitleenpunt. Ik ben niet ondankbaar, maar blij dat wij ten minste een uitleenpunt hebben. Want het was een teleurstelling dat de bibliotheek hier uit de wijk verdween. Vooral uit de wijk waar veel ouderen 9671526bd71b8f363a12c79b742f1fa8.jpgwonen. Er staan wel wat boeken in de uitleenpunt, maar vaak is het net niet wat ik zoek of waar ik zin in heb om te lezen. En het creëert ook niet het gevoel van lekker even kunnen snuffelen tussen honderden boeken. Zoals je op foto kunt zien, is het een gangetje. Maar nogmaals, ik ben blij dat er een in de buurt is. En als ik een boek reserveer daar op kan halen. Ik ben toch elke week in hetzelfde gebouw om te sporten bij fysiopraktijk.

Kortom, na weer een dwaling van onderwerp, was ik nu in de Chocoladefabriek (beste bibliotheek van NL). Er van uitgaande dat ik zo gemakkelijk hup even drie boeken mee kon nemen. Even het lijstje doornemen, uit welke categorieën wil ik boeken meenemen? (Begin van mijn gedachtengang...) Tja, laat ik daarmee beginnen, tsk... allemaal uitgeleend. Nou vooruit, volgende categorie, tja, dat lijkt mij ook leuk om nu te lezen, tsk... hebben ze niet eens in bezit! Wanhoop niet, er zijn meerdere categorieën. Nope, nope, nope, nope... o wacht, nou het zijn wel korte verhalen van hetzelfde auteur. Dat is prima. Nope, nope, nope... wanhoop slaat toe! Wat nu! Nou dat doe ik die maar, even kijken, ja, dat kan, is een 19de eeuwse boek. Goed, dat zijn er twee. Maar en nu... verdikkie, die hebben ze ook niet. Serieus mensen, waarom lenen jullie nu net boeken die ik nu wil lezen! Wat een stelletjes egoïsten zeg! Nou dan moet ik die andere boeken maar terzijdetijd reserveren. Oooo, wacht... nee, categorie non-fictie heb ik al gehad. Nou ja, ik wil toch dat boek lezen. Oke, dan doe ik deze drie maar. Meer pas toch niet in mijn tas. Ja en voor de categorieën die ze niet hebben moet ik maar even opnieuw zoeken naar andere titels. (... Einde van mijn gedachtegang.) *foto van bilbiotheekgouda.nl

Uiteindelijk zijn de volgende drie boeken geworden:
- De belofte van Nadine Ahr
 - De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll & Mr. Hyde
- Het stenen matras van Margaret Atwood 

Maar eerb510c389373dbf2fc9a7d443f5fa8e01.jpgst even het boek 'Jonathan Strange & Mr. Norrell' van Susanna Clarke uitlezen. Nog iets van 300 blz te gaan. En ik heb lekker geen afspraken van het weekend, dus hopelijk lekker veel lezen. 

Wens jullie alvast fijn weekend toe!

Reacties op: Hebban Reading challenge, schrift en bibliotheek

Gesponsorde boeken