Marloes Auteur

Blogpost: Marloes

Help?! WELK BOEK?! OF.... misschien allemaal tegelijk?!

28-03-2015 door Marloes 1 reactie
HELP?! Dat was echt het eerste wat er vanmiddag in mij op kwam! Na een leuk ochtendje 'de stad in' (ZONDER een boek gekocht te hebben), kom ik dan echt voor een probleem te staan... WAT GA IK LEZEN??? Natuurlijk ben ik nog steeds bezig met 'Al wat schittert'.... Inmiddels wel halverwege (ja, ja... precies op blz. 415), en het verhaal boeit me echt! Wat ik zo bijzonder vind, is dat de schrijfster ruim vierhonderd bladzijden over één dag kan schrijven. Binnen die dag spring je dan natuurlijk wel naar het verleden, maar alleen het idee... vierhonder bladzijden over één dag... Dat vind ik echt knap! Ze weet op een geweldige manier de personages in het verhaal te verwerken. Iedereen is een eigen personage, met eigen karaktereigenschappen! Wauw!

Natuurlijk is het boek ook heel mooi opgebouwd. Ik wil echt graag weten wie 'het gedaan heeft' en ik heb eigenlijk nog steeds geen flauw idee. Moet ik wel eerlijk zijn: ik was blij dat de schrijfster aan het eind van 'deel I' een korte chronologische opsomming maakt van alles wat er in het eerste deel was gebeurd. Zo kon ik ook alles weer op een rijtje zetten. Maar, ook in deel II weet ze de spanning er goed in te houden. En dat terwijl ik het geen echte 'thriller' vind. Het is voor mij echt een literaire roman, maar dan wel met een moordzaak.... Ik ben super benieuwd! Toch maar snel verder lezen... 

Maar dan probleem twee: de bibliotheek heeft een mail gestuurd: twee reserveringen... Allereerst 'Ripper' van Isabel Allende. Volgens mij is dat echt een super spannend boek! Het is geschikt voor lezers vanaf een jaar of vijftien, dus het kan ook nog wel eens interessant zijn voor mijn leerlingen. Wanneer ik het boek in handen heb, jeuken mijn handen... Lezen?! Of eerst het andere boek uit?! Ook het tweede deel van de CHAOS-trilogie (Patrick Ness) ligt op mijn tafel. Deel I was GEWELDIG. Een boek vol fantasie (waar ik in principe niet van houd), op een aantrekkelijke wijze geschreven. Mijn moeder zat de afgelopen dagen naast mij deel II en III te lezen. Ze was haast verslaafd; de boeken raakten de tafel bijna niet voor ze uit waren. Misschien dan dit boek nog voor het boek van Allende?!

En dan... eind van de middag: het derde probleem. In de brievenbus zit het exemplaar 'The Finisher' van David Baldacci. Ik ga meedoen met de leesclub op HEBBAN. Het boek ziet er mooi uit en de indeling trekt mij. Dinsdag heb ik mijn havo tweeleerlingen en ik denk dat veel leerlingen dit boek ook leuk zouden vinden. Natuurlijk wil ik dinsdag wat over dit boek gaan vertellen. Voor de leerlingen, maar ik ben zelf ook zo benieuwd! Zou ik dan misschien toch met dit boek...

Tjah, en dan blijft die mega-boekenkast natuurlijk nog staan. Ruim drie IKEA-kasten vol boeken, waarvan een deel nog niet gelezen is... Wanneer ik voor die kast sta, is kiezen soms lastig. Tjah.. en wat moet je dan denken van 'Kop in het zand' van Jan Guillou? Over ruim een week is dat boek in de winkel te krijgen. En zo zijn er nog veel... veel... veel meer boeken;-) 

Ken je dat gevoel van 'HELP?!' Misschien moet ik het toch eerst maar even bij 'Al wat schittert' en één ander boek houden;-) Of...

Reacties op: Help?! WELK BOEK?! OF.... misschien allemaal tegelijk?!

Gesponsorde boeken