Suzanna Esther Auteur

Blogpost: Suzanna Esther

Het begin - 2020 Kamp Alpha - de pest meester

In 2017 las ik een online nieuwsbericht, https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170727_02989728, (Het was niet dit artikel, maar gelijkwaardig). Mijn fantasie sloeg op hol. Ik stelde mij zo voor dat de pest in Nederland uitbrak. Het wordt verspreid door dieren, althans, via vlooien en teken. In de middeleeuwen waren het juist huisdieren, zoals ratten (zaten in alle huizen ;-), maar ook honden en katten. Die zouden dus verboden kunnen worden. Ik ben een groot dierenliefhebber. Ik heb twee hondjes (toen tijdelijk één ... en nog zowat beestjes.) Wat zou ik dan doen? Ik verzon dat ik deed wat mijn hoofdpersonen, Arjen en Lisette, deden; Ik zou me verzetten en onderduiken met mijn dieren. In het eerste verhaal dat ik schreef, speelde ik en mijn hond, Remi, de hoofdrol.

In 2018 pakte ik het verhaal op en maakte ik er een jongen van met zijn Jack Russel, Karel. Ik voegde een stoere medespeelster toe: Li. In principe is een auteur altijd deels zijn/haar personages. Arjen appelleert aan mijn introverte kant en Lisette aan mijn stoere strijderskant.

Van augustus tot ongeveer half december 2019 werkte ik, de toen nog novelle, uit tot een volwaardig boek. Het ging naar proeflezers. Die waren enthousiast. Een uitgever was zeer enthousiast, maar toen Corona uitbrak, kreeg deze twijfels. 'Mensen zijn Corona moe,' zei hij. Ik had al een contract getekend. Het werd op de lange baan geschoven. Ik was het daar niet mee eens.

Mijn mening en reactie toen Corona uitbrak was de volgende: 'Oh nee, dat komt zó slecht uit! Nu wil niemand mijn verhaal lezen.’ Daarna: 'Misschien juist wel, want het gaat niet over Corona.'

Naarmate het virus in Nederland het leefklimaat en de mentaliteit van mensen beïnvloedde, was ik overdonderd. Wat ik had bedacht, had gefantaseerd - natuurlijk wel uitgaande van een psychologische reactie die mensen door de eeuwen heen hebben op gevaar - kwam behoorlijk dicht bij de realiteit. Ik voelde dat het boek NU moest uitkomen. Ik heb het in twee weken tijd, samen met mijn partner, uitgebracht. Het was een marathon, maar het is ons gelukt. Ik ben daar best trots op. Het is een mooi boek geworden.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Het begin - 2020 Kamp Alpha - de pest meester

2020 Kamp Alpha - Suzanna Esther Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken