ChantalH Hebban Team

Blogpost: ChantalH

Het boekenjaar van Chantal

31-12-2020 door ChantalH 7 reacties
Het einde van het jaar is in zicht. Tijd voor lijstjes. Op Hebban heb je al verschillende artikelen van de Hebban Crew kunnen lezen over hun boekenjaar. Nu is het mijn beurt.


Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?


Dit is wel een heel erg moeilijke vraag. Boeken lezen is een belangrijk onderdeel van mijn dag. Ik lees elke dag in een boek. Dit kan een papieren boek zijn of een ebook. Hebban neemt daardoor ook een belangrijke plaats in. Als teamlid zet ik me in voor Hebban. Ik neem deel aan leesclubs, doe mee aan artikelen zoals Hot or Not. Dit zijn allemaal hele leuke boekmomenten. Toch denk ik dat het leukste en belangrijkste boekmoment van dit jaar het deelnemen aan de shortlist jury van de Hebban Thrillerprijs 2020 was. Dit was echt heel erg leuk om te doen.

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Ik heb mijn Reading Challenge ruimschoots gehaald. Ik weet niet meer precies wanneer ik hem heb gehaald. Ik heb hem niet meer bijgesteld. Voor volgend jaar moet ik hem toch maar bijstellen. 


Wie is je favoriete boekverkoper?

Ik koop veel ebooks. Die koop ik niet in een bepaalde winkel. Als ik een papieren boek koop vind ik het wel heerlijk om in de locale boekhandel te struinen. Of met Bookstore Day. Dan ga ik verschillende boekwinkels langs om daar iets te kopen. Dit zijn Boekhandel Jaspers, De Nieuwe Boekhandel en Scheltema.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?

Dit vond ik een moeilijke keuze. Ik heb dit jaar verschillende goede boeken gelezen. Dit waren echter veelal boeken uit een serie. Ik vind het leuker om een losstaand boek als boek van het jaar te kiezen. Mijn keuze is dit jaar gevallen op Hannelore van Frank KrakeDit is het hartverscheurende verhaal van Hannelore. Zij wordt door haar ouders meegenomen in een sekte als ze nog maar heel jong is. Het verhaal is heel erg mooi en respectvol geschreven door Frank Krake. Dit boek heeft me heel erg verrast. Ik wist niet dat dit allemaal in Nederland gebeurd. Echt een aanrader.

Met welk boek ga je 2021 in?

Ik ben nu nog bezig in De jacht op de Führer van Michiel Janzen. Dit boek krijg ik dit jaar niet meer uit. Het nieuwe boek waar ik in het nieuwe jaar in begin is De rivier van Karl Marlantes. Dit lijkt me een erg interessant boek over een Finse familie die naar America emigreert en daar de Finse tradities in ere wil houden. Ik ben benieuwd naar hun belevenissen.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

Volgend jaar komt het tweede deel van Kate Marshall uit: Schaduwland van Robert Bryndza. Ik vind deze serie beter dan de Erika Foster serie. Ik hoop dat deel twee net zo goed of beter is dan deel een. En er komt ook weer een nieuw boek van Deon Meyer uit, Donkerdrif. Dit vind ik ook een geweldige schrijver.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?

Ik heb mijn Challenge voor 2021 nu op 75 boeken gezet. Dat zijn 5 boeken meer dan dit jaar. Ik heb in november en december een paar dunne boekjes gelezen, hierdoor heb ik mijn Challenge makkelijk gehaald. Volgend jaar begin ik met een dik boek van 763 bladzijden.

Dat was het wel zo'n beetje. Het is leuk om van iedereen het boekenjaar te lezen. Ik hoop dat jullie mijn bijdrage ook leuk en/of interessant vinden.

Groetjes en veel leesplezier in 2021,

Chantal

Reacties op: Het boekenjaar van Chantal

Gesponsorde boeken