Blogpost: Ellen

Het boekenjaar van Ellen

23-12-2020 door Ellen 18 reacties
Elke dag kijk ik wel een of meerdere keren op de site van Hebban; het is zo verslavend. Ooit een account aangemaakt, omdat het me wel makkelijk leek om zo mijn gelezen boeken bij te kunnen houden, maar Hebban biedt zoveel meer dan dat. Af en toe schreef ik wel eens een blog, maar daar zat geen enkele regelmaat in. Op de een of andere manier kwam het er toch steeds niet van. Toen zag ik het oproepje om je eigen boekjaar te bloggen. Dit sprak mij direct aan en nu, net terug van mijn werk, ben ik achter de laptop gekropen en ga mijn boekenjaar bloggen!

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Mijn belangrijkste moment op boekengebied is toch wel dat ik me aan ben gaan melden voor leesclubs hier op Hebban. De jaren voor 2020 zag ik de oproepjes natuurlijk ook wel voorbij komen, maar op de een of andere rare manier dacht ik dat ik daar geen tijd voor zou hebben. Daar ben je zelf bij natuurlijk, maar het weerhield mij al die tijd.  Dit jaar ben ik minder gaan werken en dacht bij mezelf “ik ga het doen; ik meld me aa
n.”  Dit was voor het boek Vuurland van Pascal Engman.  Daarna was ik verkocht en heb ik met nog vier leesclubs meegedaan: soms met een eigen exemplaar als ik niet was ingeloot, maar dat mag de pret niet drukken.  Wat is dit leuk zeg! Met elkaar een boek bespreken geeft toch een heel andere dimensie aan het lezen: je ontdekt meerdere lagen, andere inzichten en ook de diverse belevingen zijn superleuk om over te kletsen. Je begrijpt het al, ik ben om.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja, die heb ik zeker gehaald. Ik had ingezet op 100 boeken en heb er op dit moment 156 gelezen, met in totaal ruim 59.400 pagina’s. Mijn man grapte al dat ik dit jaar dan toch zeker wel de 60.000 pagina’s aan moest kunnen tikken. Ik ga mijn best doen, maar denk zelf ook wel dat het lukt, omdat ik nu een boek lees van ruim 400 pagina’s en ik nog maar één dag moet werken dit jaar. Ook had ik een extra challenge binnen de challenge voor mezelf gemaakt: ik wilde minimaal 10 kleppers lezen (boeken met meer dan 500 pagina’s). Dat is ook gelukt. Sterker nog, ik heb er 13 gelezen.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Een echte favoriete boekverkoper heb ik niet. Mijn e-books koop ik overal en nergens, net waar een leuke aanbieding is. Dit kan dus bij Bol zijn, maar ook bij ebook.nl of bij Libris etc.  Mijn papieren boeken koop ik vaak bij de kringloop of bij de boekhandel Stumpel in Krommenie.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Hmmm, deze vind ik nog best lastig. Ik heb een paar mooie  boeken gelezen, maar kies uiteindelijk dan toch voor het boek van Anders Roslund – Drie dagen.  Dit is het vervolg op Drie seconden, Drie minuten en Drie uur. Alle vier overigens heerlijk om te lezen!

Met welk boek ga je 2021 in?
Altijd moeilijk te zeggen, maar ik denk dat dat het boek van Corina Bomann wordt: Mathilda’s geheim.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Zonder twijfel kijk ik uit naar het boek van Stefan Ahnhem – X Manieren om te sterven. Dit is het tweede deel. Het eerste deel, Motief X, las ik met de leesclub. We maakten toen al met de deelnemers “plannetjes” en spraken de hoop uit dat we volgend jaar weer in een leesclub het tweede deel met elkaar mogen gaan lezen en bespreken. #fingerscrossed.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Voor 2021 heb ik mijn doel weer op 100 boeken gesteld. Ik weet wel dat het er meer gaan worden, maar omdat ik dit nu al een aantal jaren op 100 zet,  kan ik leuk de procenten vergelijken.Elk jaar weer neem ik me voor om meer boeken te gaan lezen die ik al in bezit heb; hetzij als papieren exemplaar, hetzij als e-book en elk jaar is de verleiding toch te groot als  ik de aanwinsten bij de bibliotheek voorbij zie komen of er scherpe aanbiedingen voor e-books in mijn mailbox verschijnen. En eerlijk is eerlijk, als ze niet in mijn mailbox verschijnen, kijk ik zelf op de diverse websites. Het is echt een verslaving dat lezen. Ik denk dat ik meer boeken heb dan ik in één leven lezen kan (net als velen hier hahahaha) en toch…Ook dit jaar is dit wel weer een voornemen, maar dan iets meer gedetailleerd. Ik heb alle boeken van bijvoorbeeld Robert Galbraight en die wil ik dus ook gaan lezen. Zo heb ik meerdere series toegevoegd voor mijn challenge2021. We gaan zien wat er van komt.

Reacties op: Het boekenjaar van Ellen

X manieren om te sterven - Stefan Ahnhem Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken