Heleen van den Hoven Auteur

Blogpost: Heleen van den Hoven

Het boekenjaar van Heleen van den HovenWat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?

Mijn belangrijkste boekenmoment is toch wel de boekpresentatie van De Speelgoedman geweest. Weer een presentatie die uiteindelijk niet zoals gepland kon plaatsvinden. Ik had het boek willen overhandigen aan mijn ouders in de prachtige nieuwe boekhandel van Broese, maar helaas moest dit in mei gecanceld worden. In plaats daarvan maakte ik een aantal filmpjes waarin een vrachtwagen met het boek op stap ging en uiteindelijk Bergen op Zoom en mijn ouders bereikte. De online presentatie was, hoewel spannend, uiteindelijk heel geslaagd door de fijne aanwezigheid van Roelant de By en de medewerking van mijn gezin. 

Verder was de nominatie van Het Carpa Complot oor de Habban Debuutprijs een hoogtepunt. Na mei had ik een inzinking. Ik moest wat doen om mijn gedachten af te leiden en deed daarom mee aan een aantal schrijfwedstrijden. Een deadline stimulieert me en geeft me een excuus om door te zetten. Zo schreef ik ook twee verhalen voor de Harland wedstrijd die mooie kritieken ontvingen. Daarna kwam de deadline voor mijn nieuwe thriller Het Tango Algoritme in zicht, wat me netjes door de tweede golf loodst. 

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Veel gelezen maar ook veel boeken begonnen die ik nog moet uitlezen. Dan zijn er ook nog boeken die ik vergeet te noteren. Ik denk dat ik twintig boeken uitgelezen heb. 

Wie is je favoriete boekverkoper? 
In Nieuwegein is Erica van de Readshop mijn favoriete boekverkoopster, omdat ze altijd precies weet wat ze heeft liggen en omdat ze mijn naam kent. Verder vind ik het leuk om meerdere winkels te bezoeken. Ik kocht een bouwpakket bij Boekhandel Los in Naarden, erg leuke winkel. Broese is een paleis, en Quist in Bergen op Zoom een klein paleisje. 

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?

Dat moet het troostboek The boy, the mole, the fox and the horse zijn van Charlie Mackesy. Zonder meer een juweel. 

Met welk boek ga je 2021 in?

Met te veel boeken. ik lees Citadel van Kate Mosse, maar er staan er nog zes op het lijstje Aan het lezen. Daar kwamen deze maand nog een paar boeken bij, waaronder Wat the h@ck, van Maria Genova. 

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

De nieuwe thrillers van Jens Vern en Anya Niewierra, en natuurlijk mijn eigen thriller en Waan je in een andere wereld, waarvoor ik ook een verhaal schreef. 

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?

Sowieso meer lezen, en meer boeken uitlezen. Ik moet leren genieten zonder kritisch te zijn, dat kost enige moeite. Verder moet ik ook beter bijhouden wat ik lees.  

Reacties op: Het boekenjaar van Heleen van den Hoven

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse - Charlie Mackesy Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken