Blogpost: MaesInge

Het boekenjaar van Inge

22-12-2020 door MaesInge 5 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Het is het jaar dat lezen terug een essentiële plaats in nam in mijn leven. Nee, niet omwille van één of andere pandemie. Het had zich reeds eind 2019 ingezet en nu ben ik terug helemaal op dreef. De aankoop van een e-reader heeft daar eigenlijk wel toe aan bij gedragen.
De tv heeft het vooral moeten inboeten, maar dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat ik na jaren van minder lezen, terug vaker een boek in m'n handen neem. Het ontspant zoveel beter dan tv.
Al dat lezen heeft me uiteindelijk zelfs aangezet tot zelf schrijven. Ik ben begonnen aan een blog waarbij ik o.a. boeken bespreek die ik gelezen heb, maar ook zelf geschreven gedichten en verhalen uit het leven gegrepen over het innerlijke leven of een kattenleven zullen er een plaatsje krijgen: https://ingeschrijft.com/.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja, ik heb het aantal niet té hoog ingezet, omdat je nooit op voorhand weet wat het leven met zich mee brengt. Soms zijn er nu eenmaal omstandigheden die lezen minder evident maken. En andere jaren, zoals 2020, kreeg ik gewoon nog meer tijd om te lezen. Voor mij persoonlijk is een lock-down nooit een straf geweest. Integendeel.
Ik had ingezet op 40 en zal uiteindelijk op 50 of 51 uitkomen.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Ik woon in een landelijk gebied waar niet zoveel boekenwinkels terug te vinden zijn, en al zeker niet als grote afstanden afgeraden worden. Dan kom ik uit bij de Standaard boekhandel in Torhout, waar ik al jaren in rond snuister.
Voor e-books maak ik vaak gebruik van Libris. Op deze site kan je zelf een boekhandel aanduiden die je op die manier wenst te steunen met je aankoop. Een leuk initiatief, ook al zijn er geen Belgische boekhandels aan verbonden. Dan kan een Nederlandse boekenwinkel er maar wel bij varen ;) Ooit ga ik die boekenwinkel die ik op die manier steun toch eens een bezoekje brengen :)

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Dat is zonder twijfel 'De acht bergen' van Paolo Cognetti. Ik ben even verslingerd aan de bergen als de auteur. Er straalt zo'n rust vanuit zijn woorden, zijn beschrijvingen en zijn overpeinzingen. Een ontwakend verlangen naar de bergen dat steeds intenser wordt, om zelf terug de bergen in te trekken.

Met welk boek ga je 2021 in?
'Het zoutpad' van Raynor Winn. Met als ondertitel 'Over oude wegen naar een nieuw begin'. Dat lijkt me de ideale start voor een nieuw jaar. Ik lees graag boeken waarbij de personages terug keren naar de natuur om zichzelf te hervinden. Ik ervaar zelf telkens opnieuw de helende kracht van de natuur.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
'De jongen die met wolken speelde' van Franco Faggiani. Een auteur die ik eveneens dit jaar ontdekte en die me heel erg kon bekoren. Ook hij zoekt alweer de bergen op.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik laat het mooi op 40 staan. Zoals ik al schreef, je weet niet wat een jaar met zich mee brengt. Het afgelopen jaar heb ik toevallig meer gelezen. We zien wel wat het komende jaar brengt.
Inhoudelijk laat ik me verrassen door de boeken die op mijn pad komen, en anders heb ik nog een veel te lange lijst waarop ik steeds kan terug vallen. Echt wel een veel te lange lijst van boeken die nog willen gelezen worden door mij ;)

Lees verder op mijn site

Reacties op: Het boekenjaar van Inge

De acht bergen - Paolo Cognetti Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken