Blogpost: Karin Marcellina

Het boekenjaar van Karin Marcellina

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Onze vakantie in juni ging niet door en toen las ik een berichtje waarin gevraagd werd om een recensie te schrijven over een boek naar keuze voor het vakblad voor de bibliotheeksector, bibliotheekblad. Na enige twijfel toch de moed gehad om te schrijven en in november is mijn recensie van Jongen verslindt heelal door Trent Dalton geplaatst in de rubriek Wat leest de bibliotheekbezoeker van de november editie van Bibliotheekblad. Best spannend allemaal. Hele leuke reacties gehad van de dames van de plaatselijke bibliotheek.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Door corona ineens veel meer tijd gekregen om te lezen en mijn challenge heb ik halverwege aangepast van 48 naar 75. Nu zit ik op 84 boeken en misschien dat ik de 90 nog haal. Of ik alle categorieën haal is nog niet zeker. 

Wie is je favoriete boekverkoper?
Namen weet ik niet, maar ik kom graag bij de Vrije boekhandel in Breda.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Lincoln in de Bardo van George Saunders. Dit boek heb ik begin 2020 gelezen en vooral vanwege de aparte opbouw van het verhaal herinner ik het mij nog steeds.

Met welk boek ga je 2021 in?
Dat gaat een thriller worden, maar ik weet nog niet precies welke. Waarschijnlijk The white road van John Connolly.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Ik ben erg benieuwd naar: X manieren om te sterven van Stefan Ahnhem. Ik heb dit jaar Motief X gelezen en dat was zo spannend.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Het aantal boeken heb ik op 80 gezet. Hopelijk wordt 2021 een jaar met meer mogelijkheden om te reizen. Zo niet, dan wordt het een reis om de wereld voor mij in 80 boeken! Ik wens iedereen een gezond en vreugdevol 2021!

Reacties op: Het boekenjaar van Karin Marcellina

Gesponsorde boeken