Karla De Greeve Hebban Recensent

Blogpost: Karla De Greeve

Het Boekenjaar van Karla

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied? 

De start van de eerste lockdown op 13 maart was de eerste ‘mijlpaal’ van een (hopelijk) uniek jaar. Sindsdien is niets hetzelfde gebleven, ook mijn leeservaring niet. Ontsnappen in een boek lukt minder goed, er is dat gevoel dat me niet loslaat, een drang naar relevantie. Gelukkig waren er veel mooie boeken om te lezen en te recenseren en heb ik mogen deelnemen aan een boeiende leesclub (Rodham). Het jureren in de lezersjury van de eerste Hebban Thrillerprijs was ook een toffe ervaring.

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Mijn streefdoel was om 70 boeken te lezen, evenveel als in 2019. En dat is opnieuw gelukt, zelfs vlotter dan vorig jaar.  

Wie is je favoriete boekverkoper?

Van Venckenray in Maaseik is al jarenlang mijn favoriete boekhandel, omwille van de uitmuntende service aan onze lokale bibliotheek.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?

Bult van Marieke De Maré eindigt op de eerste plaats. Maar ik heb in 2020 veel boeken met een hoge quotering beloond. In dit blogbericht vind je mijn top 21 van 2020.

Met welk boek ga je 2021 in?

Momenteel ben ik bezig in de spannende thriller Moordenaarsstorm van Inge Ipenburg. Met dank aan de Hebban Adventskalender.  

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

De super positieve recensies maken me geweldig benieuwd naar Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers. Van zijn vorige roman Wil was ik enorm onder de indruk. Zie hier mijn recensiel   

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?

Ik hou het op 70 boeken, omdat ik van plan ben om in 2021 eindelijk Ulysses van James Joyce te doorworstelen. Ik was dat in 2020 al van plan voor de leesclub van de bibliotheek. Maar die bespreking is spijtig genoeg niet kunnen doorgaan.

Reacties op: Het Boekenjaar van Karla

Gesponsorde boeken