Blogpost: Kayla Gericke

Het Boekenjaar van Kayla

21-12-2020 door Kayla Gericke 7 reacties
2020 was voor mij om meerdere redenen een ander leesjaar dan normaal. Door mijn studie heb ik meestal alleen in de zomervakantie veel tijd om te lezen, maar begin dit jaar heb ik mijn studie afgerond. Door de coronacrisis heb ik veel thuisgezeten en was er niet veel spannends te doen. Samen met een vriendin heb ik een Facebookpagina gestart, waar we ook maandelijkse challenges hebben. Allemaal redenen waardoor ik meer heb kunnen lezen. 

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Dit was aan het begin van de coronacrisis, tijdens de intelligente lockdown. Zodat mensen zich niet zouden vervelen kon iedereen een tijdelijk gratis account op scribd aanmaken. Hier heb ik Vicious - V.E. Schwab gelezen. Dit is dus ook het moment dat ik mijn nieuwe favoriete schrijfster heb gevonden. Sinds dat moment heb ik een groot deel van haar boeken aangeschraft en gelezen. Momenteel ben ik dan ook in haar nieuwste boek The Invisable life of Addie Larue bezig.

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Dik! Ik had hem op 25 boeken gezet, meestal lees ik tussen de 20 en 30 boeken in een jaar. Maar door alle extra vrije tijd en motivatie om te lezen, kwam ik er dit jaar ver overheen. Oke, toegegeven, er zaten een aantal dunnetjes tussen en sommige heb ik geluisterd, maar ik vond het een hele prestatie.

Wie is je favoriete boekverkoper?

Oei, die heb ik niet echt eigenlijk. Ik koop namelijk mijn boeken bijna altijd tweedehands. Goed voor mijn portomonnee en ook duurzamer. Maar als ik er toevallig langskom, ga ik altijd graag even Dekker van de Veght binnen. Lekker rondneuzen, misschien kom je nog wat leuks tegen.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?

Mijn favoriete boek van 2020 heb ik hierboven eigenlijk al genoemd. Vicious - V.E. Schwab. Het mooie aan dit boek is dat de helden geen standaard helden zijn. Ze worden gedreven door egocentische verlangens en doen eigenlijk alleen maar wat juist is, omdat dat ze goed uitkomt. 

Met welk boek ga je 2021 in?
Ik hoop te beginnen met Godsgrave - Jay Kristoff. Dit is het tweede deel van de Nevernight serie en het eerste deel heb ik verslonden. Het is wel even wennen, Kirstoff heeft een unieke schrijfstijl, maar het is echt het lezen waard. Ook dit boek heeft geen standaard held als hoofdpersoon, maar een moordenares. Dat moet toch al je interesse wekken?

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Gelukkig hebben de schrijvers niet stilgezeten in 2020 en komen er in 2021 weer genoeg nieuwe boeken uit. Ik ben zelf heel benieuwd naar Lore - Alexandra Bracken (De schrijfster van The darkest minds- Trilogy). Gelukkig komt dit boek in januari al uit, dus ik hoef niet heel lang te wachten. 

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Helaas gaat het mij waarschijnlijk niet lukken in 2021 weer zo veel boeken te lezen. Helaas heb ik na het werk niet altijd even veel energie om nog te lezen en als mijn studie weer begint, zal ik vooral met mijn neus in de schoolboeken zitten. Maar het gaat om kwaliteit, niet kwantiteit. Ik heb een aan hele leuke boeken in de kast staan, die ik heel graag wil lezen. Het gaat sowieso een leuk leesjaar worden.

Reacties op: Het Boekenjaar van Kayla

Gesponsorde boeken