Blogpost: Lisette

Het Boekenjaar van Lisette

23-12-2020 door Lisette 6 reacties
Het is alweer een poosje geleden dat ik een blog schreef, dus fijn dat Hebban me nog even over de streep trekt om nog wat te schrijven over 2020. Een raar, best eng maar uiteindelijk ook mooi jaar waarin mensen ontdekte hoe mooi Nederland eigenlijk is en waarin meer (hoera!) boeken gelezen werden.

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
De dag dat iemand van Boekhandel van der Meer uit Noordwijk plots voor mijn deur stond met een (Rupsje nooitgenoeg!) tas vol boeken. Deze had ik gewonnen bij de Hebban moederdagactie. In de tas zaten vier mooie boeken van 'mijn' wensenlijst. Die wensenlijst had ik voor de actie aangevuld met boeken die mijn moeder ook mooi zou vinden. Wat een prachtcadeau! 

39585e9a37895d734fc7ca26bbd701c9.jpg


Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja, dik! Ik zet mijn challange standaard op 35 boeken, omdat ik meestal wel rondom dit aantal uitkom. Ik zou de challenge wel hoger kunnen zetten, maar ik wil niet door boeken heen racen. Dat vind ik zo zonde. Alsof je een geweldige wijn in een teug achterover kiepert. Nee, van boeken moet je langzaam genieten (uitzondering: hele spannende puntje-op-je-stoel-boeken).

Wie is je favoriete boekverkoper?
Pauline van Grimbergen boeken in Lisse. Ik kwam naar de winkel om een cadeautje voor mijn oma uit te zoeken. Ik keek naar bundeltjes met verhalen en toen kwam Pauline met een fotoboek van Lisse aanzetten. Het boek staat vol foto's van Lisse; allemaal gemaakt in de afgelopen twee jaar. Weinig tekst, slechts een kort onderschrift bij elke foto. Een schot in de roos! Oma genoot van de prachtige foto's (vooral de zonsondergangen en bollenvelden waren favoriet). Een feest van herkenning en voor oma, die bijna niet meer buitenkomt, leuk om te zien hoe die plekken er tegenwoordig uitzien.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Met stip en op eenzame hoogte The toymakers van Robert Dinsdale. Ik las dit sprookjesachtige boek in de winter. Als je dit boek ook wil lezen? Nu doen! Het is een echt kerst/winterboek. Prachtig geschreven, magisch realistisch, hartverwarmende personages - niet in de laatste plaats het speelgoed zelf, een magische speelgoedwinkel, (verloren) liefde en met een duister randje. What's not to like?

Met welk boek ga je 2021 in?
Oe, moeilijke. Ik wil nu misschien beginnen in The nesting van C.J. Cooke. Meestal doe ik 1 a 2 weken met een boek, maar aangezien dit een spooky spannend boek is en ik komende weken meer tijd heb om te lezen, kan het goed zijn dat die allang uit is voor het einde van 2020. Sowieso twijfel ik nog; dit boek moet ik aanschaffen terwijl ik nog honderden boeken in de (digitale) boekenkast heb staan. Dat eeuwige dilemma... Je kent het vast wel...

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Geen, eerlijk gezegd. Ik heb niet snel dat ik reikhalzend uitkijk naar een nog uit te komen boek. Dat moest er nog eens bijkomen met al die te lezen boeken. Maar vooruit, als Kate Morton, Erin Morgenstern of Robert Dinsdale met een nieuw boek gaat uitkomen, zal ik daar zeker reikhalzend naar uitkijken.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik ga weer voor de 35 boeken. Ik bedenk nooit vooraf wat ik ga lezen. Ik kan van alles bedenken, maar als het moment daar is heb ik toch altijd zin in iets anders. Wat ik wel wil doen is meer minibieb-boeken lezen. Er duiken er steeds meer op in mijn buurt en ik vind het leuk om er langs te wandelen om verrast te worden met boeken die ik zelf niet snel zou kiezen. Zo liggen The Storyteller (vertaald uit het Duits) van Antonia Michaelis en De binnentuin van Henk Spaan nog op mijn te lezen stapel.

Ik kijk nu uit naar twee vrije weken met heerlijk veel tijd om te lezen (en wandelen, tekenen, schilderen). Ik wens iedereen, ondanks alles, mooie en liefdevolle feestdagen en een prachtig en vooral gezond 2021!


Lees verder op mijn site

Reacties op: Het Boekenjaar van Lisette

The Toymakers - Robert Dinsdale Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken