Lizzie Hebban Team

Blogpost: Lizzie

Het boekenjaar van Lizzie

23-12-2020 door Lizzie 3 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?

Ik heb eigenlijk twee belangrijke momenten. De eerste was jureren in de Hebban thrillerprijs, dat vond ik heerlijk om te doen. Mijn tweede belangrijkste momement was uit mijn leesdip geraken na mijn coronabesmetting, mijn concentratie was weg, maar blij dat ik het juiste boek op het juiste moment gevonden heb, die mijn zin naar lezen helemaal terug gebracht heeft. 

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Ja ik had mijn reading Challange net als het jaar ervoor op 60 boeken gezet en zit momenteel aan 63 boeken, daar komt waarschijnlijk nog een boek bij tegen 31 december. Maar ik ben blij met het aantal dat ik gelezen heb ook al is het minder geweest dan vorig jaar. 2020 is een bijzonder jaar geweest, veranderd van job, corona, ... Het zorgde er wel voor dat het even zoeken was naar een ideaal leesritme. Bij mijn vorige functie had ik tijd genoeg om 's morgens en tijdens mijn lunchpauze te lezen, nu echter niet meer, meestal tijdens de lunchbreak werk ik gewoon onder het eten door en 's morgens vertrek ik veel vroeger waardoor er geen tijd meer overblijft. Waardoor ik nu enkel 's avonds lees. Ik heb mij daarbij neergelegd, momenteel kan ik daar toch niets aan veranderen. 
Wie is je favoriete boekverkoper?

Waar ik woon hebben jammer genoeg niet echt van die kleine boekenwinkeltjes, waar ik wel gek op ben als ik in een andere stad ben. Maar wel een Standard Boekhandel waar ze altijd klaar staan om mijn vragen te beantwoorden, dus als ik niet digitaal lees ga ik steeds naar daar om mijn boeken en mijn dochter is ook wel gek op de winkel omdat ze er een jeugdhoekje hebben en ze het niet erg vinden als ze zit te snuisteren in de jeugdboeken. 
Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?

Mijn boek van 2020, daar heb ik even over moeten nadenken. Ik heb veel mooie boeken gelezen, waaronder het bloemenmeisje en uitgekookt maar ik ben toch gegaan voor de zeven zussen zon. Het is en blijft mijn favoriete serie. 

Met welk boek ga je 2021 in?

Als ik mijn Buzz boek De Ierse erfenis uitgelezen heb tegen 31 december, ga ik het nieuwe jaar in met verzwegen van Karin Slaughter, ik heb hem nu al van deze zomer klaar liggen en er is steeds een ander boek tussen gekomen, terwijl ik echt nieuwsgierig ben naar het vervolg van Will en Sara, dus mag er nu tussen komen wat wil dit boek volgt na mijn buzz boek. 

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

Zonder enige twijfel het boek over de zevende zus, ik denk niet dat ik de enigste ben die echt wil weten hoe het verhaal van iedereen afloopt en wie nu eigenlijk die zevende zus is. Er zijn heel wat theorieën, maar zitten we wel op het goede spoor? Ik ben echt benieuwd wat Lucinda Riley voor ons nog in petto heeft. 

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?


Ik heb mijn Challange opnieuw op 60 boeken gezet en denk wel dat ik dit zonder probleem opnieuw kan halen, aangezien 2020 een beetje een wen jaar is geweest. Natuurlijk als we weer meer mogen en de corona is onder controle gaan we weer meer naar buiten mogen en dan gaan we er wel van profiteren om onze vrienden opnieuw meer te zien en om te gaan eten. Maar mijn hoofdstukjes waar manlief altijd mee moet lachen, voor het slapen gaan zijn mij heilig hoe laat het ook is, ik moet iets gelezen hebben voor het slapen. Anders slaap ik onrustig. 

Reacties op: Het boekenjaar van Lizzie

Gesponsorde boeken