Blogpost: lottevanderpaelt

Het Boekenjaar van Lotte Van Der Paelt

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Het moment dat ik de 'Artemis Fowl'-serie ontdekte. Ik heb geen idee waarom ik de boeken nog nooit eerder gelezen had, maar toen ik het dit jaar voor de eerste keer deed, ging er voor mij een heel nieuwe wereld open. Zeker een aanrader woor zowel jong als oud!

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja! Vorig jaar had ik niet veel gelezen, dus wou ik de druk niet te hoog leggen voor dit jaar, maar die 30 boeken waren al voor het einde van de zomervakantie uitgelezen.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Er is een boekenwinkeltje op het plein vlak naast mijn campus van de universiteit dat permanent 10% korting geeft op alle boeken (blijkbaar zegt de verkoper al jaren dat hij die korting geeft omdat hij bijna gaat stoppen met de winkel). Ik vind het ook altijd leuk om in de bibliotheek waar ik voor een dag gewerkt heb voor het goede doel mijn favoriete bibliothecaresse op te zoeken.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
'Joris en de geheimzinnige toverdrank' van Roald Dahl! Het blijft één van mijn favoriete boeken aller tijden. Op de tweede plaats staat 'En toen waren er nog maar' van Agatha Christie, wat ik dit jaar voor het eerst las.

Met welk boek ga je 2021 in?
Ik wil zeker 'Midnight Sun' en de 'Artemis Fowl'-serie uitlezen.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Ik kijk erg uit naar 'The Charmed Wife' van Olga Grushin (een moderne vertelling van Assepoester) en 'Foregone' van Russell Banks.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
In 2021 ga ik toch maar voor 50 boeken. Als het zo vlot als het voorbije jaar gaat, wordt dat zeker geen probleem :) Ik wil zeker nog een paar Agatha Christie boeken lezen, minstens 1 boek van Stephen King en eindelijk eens beginnen aan A Game of Thrones van George R.R. Martin. Daarna heb ik me voorgenomen om mijn volledige Lewis Caroll collectie nog eens te herlezen.

Reacties op: Het Boekenjaar van Lotte Van Der Paelt

Artemis Fowl - Eoin Colfer Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken