Blogpost: Marjolein Schrage

Het Boekenjaar van Marjolein Schrage

Mijn Boekenjaar 2020

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Dit was beseffen tijdens de eerste Lockdown wat zo'n situatie eigenlijk met je doet. We lazen het al van meerdere Hebbanisten dit jaar, maar zoiets doet ook wat met je concentratievermogen. Dat is de reden dat ik de eerste lockdown de zes eerste boeken van De Zeven Zussen heb gelezen, iets wat ik waarschijnlijk in een "normaal" jaar niet snel gedaan zou hebben. Dit was dan het voordeel van relatief luchtige en makkelijk te lezen romans.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ik heb in ieder geval iedere rubriek aan kunnen vinken, maar niet alle onderdelen van de rubrieken. Toch heb ik mijn aantal te lezen boeken (75 geschat), maar dan gehaald (104 gelezen). Dat dan weer wel in zo'n bijzonder jaar.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Hier zou ik willen zeggen: welke niet? Ik vind het prijzenswaardig hoe alle boekverkopers zijn omgegaan met alle beperkingen opgelegd in het afgelopen jaar. Ik heb ondanks dat ik in de bilbiotheek werk, zeker meer boeken gekocht dan anders en dit steeds bij diverse lokale boekhandelaren gedaan. Bovendien heb ik veel online en digitale tips van hen gekregen en genoten van alle diverse Online boekbesprekingen, leesclubs enz. opgezet door boekhandelaren. Zo konden we genieten zonder dat we de deur uithoefden!!

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
"Het moois dat we delen" van Ish Ait Hamou. Ik werd van mijn voeten geblazen, en heb daarna direct meerdere boeken van hem gelezen. 

Met welk boek ga je 2021 in?
Waarschijnlijk met het boek dat ik net voor mijn verjaardag heb gekregen (en dat is gekocht bij een lokale boekhandelaar!!): Utopia Avenue van David Mitchell.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

Naar Utopia Avnenue, maar ook "Het mysterie van kamer 622" van Joël Dicker. En voor de rest laat ik me verrassen door wat er verschijnt, daar heb ik me nog niet zo in verdiept. En oh ja, ik moet De Zeven Zussen nog afsluiten ;-) !!

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik zet weer in op 75 boeken, en mijn Checklist ligt al klaar!!

Reacties op: Het Boekenjaar van Marjolein Schrage

Het moois dat we delen - Ish Ait Hamou Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken