Blogpost: miranda-van-elswijk

Het Boekenjaar van Miranda van Elswijk

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?Ik heb twee belangrijke momenten op boekengebied! Het eerste is dat ik een account heb aangemaakt op Hebban.nl. Natuurlijk kende ik de site al wel, maar het kwam er steeds maar niet van om me aan te melden. Inmiddels heb ik er een hoop plezier aan beleefd: de Adventskalender met alle verrassingen, de recensies, de Reading Challenge, de tips van andere lezers... Heel fijn voor de boekenwurm in mij! 
Het tweede belangrijke moment is dat ik mijn droombaan heb gevonden! Na ruim tien jaar als freelance tekstschrijver te hebben gewerkt, vond ik het tijd voor wat meer vastigheid. Precies op dat moment zag ik een vacature bij de bibliotheek in mijn woonplaats Gouda. Vanaf januari ga ik de marketing en communicatie verzorgen. 

Heb je je Reading Challenge gehaald?Natuurlijk! Ik móet iedere dag afsluiten met lezen, al is het maar een paar regels. Het is dan ook niet voor niets dat 'De rustelozen' van Olga Tokarczuk altijd naast mijn bed ligt. Dit boek bestaat uit allerlei losse verhalen, sommige van een paar regels, andere van een paar bladzijden. Ik heb het boek in 2020 gelezen als onderdeel van mijn Reading Challenge. Wie is je favoriete boekverkoper?
Bart Jansen van Boekhandel Verkaaik uit Gouda. Hij heeft altijd goede tips en kan zo voorlezen dat de mensen in de winkel aan zijn lippen hangen én naar huis gaan met het boek waar hij uit voorgelezen heeft. Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?Ik noemde al 'De rustelozen' van Olga Tokarczuk. Zij schreef ook 'Jaag je ploeg over de botten van de doden'. De hoofdpersoon heeft hilarische uitspraken, maar tussen neus en lippen door is het boek ook een kritiek op de manier waarop we met de natuur omgaan.Met welk boek ga je 2021 in?Op mijn e-reader vond ik 'Ik ben pelgrim' van Terry Hayes. Het is een toepasselijk boek voor deze periode, want het gaat onder andere over iemand die een virus nieuw leven inblaast en het plan heeft om daarmee chaos te veroorzaken onder de wereldbevolking. Hij is een van de weinigen met een vaccin. 

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?Ik hoop dat er een nieuw boek van Terry Hayes uitkomt. Dat is al heel lang aangekondigd; wellicht wordt het nu echt gepubliceerd. 

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Net als voor de Reading Challenge in 2020 heb ik ingevuld dat ik verwacht 50 boeken te gaan lezen. Dit jaar zat ik daar ruim overheen, dus dat zal in 2021 ook wel lukken. Ik kijk ernaar uit! 

Reacties op: Het Boekenjaar van Miranda van Elswijk

Jaag je ploeg over de botten van de doden - Olga Tokarczuk Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken