Blogpost: Nelleke8

Het boekenjaar van Nelleke

24-12-2020 door Nelleke8 3 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Ik heb het lezen dit jaar herontdekt, doordat ik bezig ben geweest met mijn leefstijl en daar is 'ontspannen' een groot onderdeel van. En laat dat voor mij nou vooral lezen zijn.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja en ik heb er zelfs meer gelezen. Voor iemand die al blij was met één boek in de maand en dus de challenge op 12 boeken had gezet, ben ik best trots dat ik inmiddels de 17 heb gehaald. Daarvan is het meeste gelezen in de afgelopen maanden. In het thuiswerktijdperk probeer ik iedere ochtend vroeg een half uurtje te lezen voordat ik aan het werk ga. Dat is dan meestal iets van persoonlijke ontwikkeling. Laatste boek dat ik op die manier gelezen heb is 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Geen specifieke, ik struin graag door boekwinkels en het staat standaard op mijn programma als ik in een andere plaats ben. Ik ben wel helemaal verliefd op Dominicanen in Maastricht, maar daar woon ik een eind vandaan. Ik heb mezelf voorgenomen om zodra het weer kan met enige regelmaat nieuwe boekwinkels te gaan ontdekken. Ik zie zulke mooie winkels voorbijkomen hier op Hebban via de Lockdown Kalender. De eerste op mijn lijstje is Kramer & Van Doorn in Zeist.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Dat is 'De achtbaantester' van Nancy Olthoff. Ik zag mooie recensies voorbijkomen, waardoor ik een uitstapje heb gemaakt naar een ander genre en met succes. Je krijgt een kijkje in het leven van de 32-jarige Herman die 'een beetje anders' is. Hij houdt van knikkers en sinds kort ook van de suikerspinnenverkoopster Jeanette. Hij worstelt ondertussen met de verwerking van de dood van zijn ouders. De auteur trekt je heel snel het leven van Herman in en even plotseling ben je er ook weer zo uit, terwijl je inmiddels een zwak hebt gekregen voor Herman. Hartverwarmend en tegelijkertijd hartverscheurend met hier en daar een komische inslag. Een aanrader en voor mij heeft het de deur opengezet naar andere genres. 

Met welk boek ga je 2021 in?
Ik ben erg benieuwd naar 'Barsten' van Marlies Allewijn. Het is een boek dat ik normaal gesproken niet zo snel zelf zou kopen, maar ik heb er daarom juist voor gekozen toen ik de kans kreeg via de Hebban Adventskalender.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Daar heb ik even over nagedacht. Ik ben nog niet zover dat ik uitkijk naar nog niet verschenen boeken, omdat ik er nog genoeg te lezen heb die al even uitgebracht zijn. Maar ik ben gaan kijken hier wat er zoal aan zit te komen en dan zijn er twee boeken die eruit springen: 'Win' van mijn favoriete thrillerschrijver Harlan Coben en 'Wat gaan we eten' van Carolyn Steel. Eerste is denk ik wel duidelijk, ik lees bijna alles van Coben en het laatste intrigeert me, omdat ik veel bezig ben met wat ethisch verantwoord en gezond is qua eten en alles wat daarbij komt kijken.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik heb de lat hoog gelegd voor mijn doen en dat is 20 boeken. Natuurlijk staan er thrillers op de planning, maar ik ga zeker meer uitstapjes maken naar andere genres, want dat bevalt me beter dan ik gedacht had.

Reacties op: Het boekenjaar van Nelleke

Gesponsorde boeken