Blogpost: Snowflockie

Het boekenjaar van Snowflockie

29-12-2020 door Snowflockie 5 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Dat was toen ik Hebban ontdekte. Ik ben al jaren lid van Bookchoice en zij waren op Facebook een nieuwe groep gestart. In deze groep worden de boeken uit de Bookchoice selectie besproken. In deze groep kwam op een gegeven moment een discussie op welke manier iedereen bijhoudt welke boeken hij of zij heeft gelezen. Hebban werd een aantal keren genoemd en zo ben ik bij Hebban terecht gekomen. Heel leuk om te lezen wat andere mensen van de boeken vinden die ik zelf net heb gelezen.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Aangezien ik pas in november ben gestart, had ik hem op maar 3 boeken gezet en die heb ik gehaald. Zelfs nog een vierde gelezen. Ik doe ongeveer 3 weken over een boek, dus dat klopt wel ongeveer.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Hier is maar een boekwinkel, dus dat is makkelijk, dat is Patrice. Ze is erg aardig en altijd bereid om mee te denken. Dat laatste is erg fijn, want volgens mij heb ik een heel andere boekensmaak als zij en dan is het fijn dat iemand toch mee wilt denken wat het meest geschikte boek is.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Het boek dat mij het beste bij zal blijven van dit jaar zal Percy Jackson en de bliksemdief zijn. Tijdens de eerste lockdown was onze jongste niet meer zo vrolijk en hij sliep slecht. Voor dat hij gaat slapen leest hij altijd, alleen waren dat nu alleen nog maar strips. We hadden het idee dat een boek met een langer verhaal beter zou werken. Alleen dan, welk boek. Samen zijn we op zoek gegaan naar wat hij leuk zou vinden. Eerst kwamen alle graphic novels voorbij, maar die leest hij ook uit in 1 avond, dus dat ging niet werken. Bovendien moesten we dan wel heel veel boeken kopen om de lockdown door te komen. Normaal halen we die boeken uit de bibliotheek, maar die was gesloten. Het moest een boek worden met meer tekst. Uiteindelijk kwamen we op Percy Jackson uit. Dus snel naar de boekwinkel gegaan en ze hadden hem staan! Onze zoon verslond het boek, het was een schot in de roos! En hij sliep veel dieper. Maar goed, na 3 avonden was dat boek uit, dus moesten we door naar deel 2...Na een zoekactie op internet kwamen we erachter dat er ook 2 Percy Jackson films waren. Dus die ook gekeken met het hele gezin (je moet wat tijdens de lockdown). Eigenlijk beviel ons als ouders dat verhaal ook wel en zo zijn ook wij de boeken gaan lezen.

Met welk boek ga je 2021 in?
Met de ontdekking van Hebban, ontdekte ik ook de leesclubs. Ik weet wel dat die hier in onze stad ook zijn, maar die zijn vaak in de avond en dan is het hier al druk door ieders hobby's. Een digitale leesclub leek me veel makkelijker, die kan ik bekijken wanneer ik tijd heb. Toen zag ik bij de SF-club dat ze Dune gingen lezen, heb ik me daar voor aangemeld. Dat boek stond altijd bij ons ma in de kast en heb ik altijd al willen lezen, maar het was er nooit van gekomen. Ik vond het een heel mooi boek om te lezen, de beschrijvingen van de woestijn voerden me echt terug de woestijn in. Mijn moeder bleek het boek niet meer te hebben, maar mijn zus bleek de complete serie te hebben. Dus nu ben ik begonnen in deel 2, Dune - Messiah. Die krijg ik niet uit voor het einde van het jaar.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Dat weet ik eigenlijk niet. Ik laat me altijd graag verrassen naar wat me op mijn pad komt.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik heb ingezet op 25 boeken. Een boek per drie weken en dan nog 7 boeken in de vakantie, afgerond naar boven.

Reacties op: Het boekenjaar van Snowflockie

De bliksemdief - Rick Riordan Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken