Blogpost: Suzanne

Het Boekenjaar van Suzanne

22-12-2020 door Suzanne 7 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?

Dat is toch 16 maart geweest. Thuiswerken, thuisonderwijs, spanning, stress... Wat zou het achteraf gezien fijn geweest zijn om lekker te ontspannen met een boek, maar helaas lukte me dat niet. Totaal geen focus en ook helmaal geen zin. Maar er waren ook positieve kanten! Ik heb meer kinderboeken voorgelezen dan ooit, mijn zoontje is gestart in groep 3 en we hebben al een aardige berg AVI-boekjes en 'samenlezers' verslonden en ik heb via de digitale bibliotheek de luisterboeken ontdekt. Fijn om te luisteren tijdens het opvouwen van de was of tijdens een wandeling. Ik heb echt genoten van 'De Meeste Mensen Deugen' van Rutger Bregman, door hemzelf voorgelezen. Al met al toch geen gitzwart boekenjaar dus!

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Nee, bij lange na niet. Gelukkig kan je het aantal te lezen boeken aanpassen. Een beetje valsspelen kan ik beter verkroppen dan een niet volbrachte challenge. Inmiddels ben ik weer lekker op dreef en lees ik weer met plezier.

Wie is je favoriete boekverkoper?

Ik kom het meest bij onze plaatselijke Libris Boekhandel, maar denk met weemoed terug aan de tijd dat ik om de hoek werkte bij Scheltema in Amsterdam. Verder kom ik vaak bij de bibliotheek en koop ik veel in de kringloopwinkel of op vlooienmarkten.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?

Mijn boek van het jaar heb ik niet gelezen, maar geluisterd. Zoals hierboven al beschreven vond ik 'De Meeste Mensen Deugen' van Rutger Bregman heel interessant. Overigens denk ik wel dat ik het ook een keer wil lezen.


Met welk boek ga je 2021 in?

Momenteel ben ik bezig in 'Klikspaan' van M.J. Arlidge. Heerlijke serie vind ik dat en met het vierde deel ben ik voorlopig nog niet eens op de helft, dus ik verwacht in 2021 meer boeken te gaan lezen over Helen Grace en haar team. Gelukkig kan ik me in deze lockdown beter concentreren dan tijdens de eerste, dus ik ga vol goede moed het nieuwe jaar in. 

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

Ik zag 'Ik ben Pelgrim' op nummer 1 in de Hebban top 1000 staan. Dit boek staat al veel te lang ongelezen in mijn boekenkast, ooit op de kop getikt in de kringloopwinkel. 

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik zag laatst iets over leesclub 'Nescio' op tv, een club jonge gasten die literaire werken lezen. Dit inspireerde me om ook weer eens wat klassiekers te gaan verslinden, want dat heb ik sinds 6 VWO niet meer gedaan. Daarnaast wil ik me gaan richten op mijn oude, vertrouwde genre: thrillers. De nieuwste boeken van Lars Kepler en Hjorth Rosenfeldt wil ik graag toevoegen aan mijn Challenge en van M.J Arlidge en Robert Bryndza wil ik ook graag meer lezen. De thema's van de checklist spreken me erg aan dit jaar en hoewel ik sinds 2016 meedoe aan de Reading Challenge, heb ik nooit eerder de checklist gebruikt. Daar ga ik dit jaar verandering in brengen. Tenslotte wil ik graag de ongelezen boeken lezen die al lang in de kast staan te wachten. 

Reacties op: Het Boekenjaar van Suzanne

Gesponsorde boeken