Blogpost: Wiette

Het boekenjaar van Wiette

22-12-2020 door Wiette 2 reacties

4efcb144c604a5abaa05212b6777d84e.jpeg
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Wij zijn gedreven lezers; mijn man, mijn dochters en ik. Ook de echtgenoten van onze dochters én de vier kleinkinderen lezen inmiddels lekker mee!
Begin december plaats ik altijd een vraag op de familie-app: 'Graag ontvang ik jullie boekenwensen!'
Op de reacties hoef ik niet lang te wachten; iedereen heeft altijd wel een boek op zijn of haar verlanglijst staan!
Oudste kleinzoon kiest dit jaar zelf! Hij vraagt om Een meisje op Schindler's list van Rena Finder. Hij verrast mij met zijn keuze. Hij is het Dolfje Weerwolfje stadium duidelijk ontgroeid.
Kleindochter doet een halfslachtige poging om een ander geschenk in de wacht te slepen. Haar 'Ik heb al een boek' werkt op mijn lachspieren!
Elk jaar, als ik alle boeken verzameld heb, ga ik er eerst een paar dagen van genieten. Dan pak ik ze altijd met zorg in (dit jaar niet, maar dat vertel ik verderop) en dan leg ik ze onder de kerstboom. Prachtig toch, zo'n stapel onder de kerstboom!

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja, met gemak. Met het verstandige besluit om mezelf niet op elk gebied onder druk te zetten, had ik mezelf uitgedaagd om 12 boeken te lezen in 2020; elke maand één boek. Geen wonder dat ik uitkom op 275% voor de challenge van 2020. Zo kan ík het ook! En dat was precies de bedoeling.

Wie is je favoriete boekverkoper?
In Alkmaar zit boekhandel Libris van der Meulen. Daar haal ik al mijn boeken vandaan. 
Voor mij is het de dichtstbijzijnde boekwinkel. 
Ik hecht eraan om boeken in een winkel te kopen. Niet alleen vanwege het goede advies, maar vooral omdat een stad zonder boekwinkel een angstbeeld voor mij is.
Dit jaar ben ik niet naar de winkel gegaan om de bekende reden! De boekhandelaar heeft alle boeken voor onze kerstlijst verzameld, prachtig ingepakt in kerstpapier, van namen voorzien en bij mij thuis afgeleverd. 'Ik vrees dat dit voorlopig mijn laatste klusje is', sprak hij profetisch bij het overhandigen van de twee volle tassen. 'Vanavond weer een persconferentie..........!!' 

ef384ead83af74912ea408ba3dfff797.jpeg


Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Uit het leven van een hond
 van Sander Kollaard heb ik dit jaar in mijn hart gesloten. Een prachtig verhaal over een gewone man, Henk van Doorn. Maar dan wel een buitengewoon aardige man!  Het was alsof ik een volwassen geworden Kees de Jongen in het boek tegenkwam. Begrijpelijk dat dit boek zo bejubeld is!

Met welk boek ga je 2021 in?
Met Johanna en Margaretha van Thera Coppens. Ik ben op het moment helemaal in de middeleeuwen. Rijssel, Brugge, Venetië, de vierde Kruistocht. Heerlijk zo'n andere wereld. Het boek vraagt om aandachtig lezen, maar daar is het einde van het jaar erg geschikt voor!

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Ik ben er niet
, het tweede boek van Lize Spit. Het staat al klaar, in de boekenkast, popelend om gelezen te worden. Ik was enorm onder de indruk van haar eerste boek Het smelt. De recensies voor dit tweede boek zijn veelbelovend. O, en de kaft van dit nieuwe boek, met een vrouw erop in reliefdruk, ziet er prachtig uit!

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?  
Dit jaar leg ik de lat maar wat hoger ...... op 24 stuks, om precies te zijn. Er staan ongeveer 40 boeken op mijn overzicht die ik dolgraag wil gaan lezen, dus die challenge 2021 ga ik met gemak halen! Als ik tenminste heelhuids terugkeer uit de middeleeuwen. 

                         
Lees verder op mijn site

Reacties op: Het boekenjaar van Wiette

Gesponsorde boeken