Blogpost: Hemelse boeken

Dit is het boekenjaar 2020 van Conny Vos

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Door de coronacrisis verloor ik mijn baan en moest ook mijn vrijwilligerswerk stoppen. Dat was natuurlijk niet leuk, maar het voordeel daarvan was dat ik veel tijd had om te lezen en bezig te zijn met mijn hobby Hemelse boeken.

Heb je de Reading Challenge gehaald?
Ik heb niet meegedaan, omdat ik lezen vooral leuk moet zijn en ik daar geen druk op wil leggen. Uiteindelijk heb ik dit jaar 55 boeken gelezen. Vijftig daarvan staan op de Hebban plank. Volgens Hebban zijn ze geschreven door 42 verschillende auteurs en waren het vier genres. Een paar non-fictie boeken staan niet op de plank, zoals De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Er waren drie boeken die ik vijf sterren heb gegeven. Christmas shopaholic, omdat ik dat een hilarisch verhaal vond. Koorden van liefde van Marianne Grandia en De draad die ons verbindt van Dineke Epping. De laatstgenoemde heb ik gekozen als Boek van het jaar 2020. Omdat ik haar schrijfstijl prachtig vind, haar dialogen zijn mooi verweven in de tekst en omdat ik genoot van haar beschrijvingen van het dorpje Almsbrick.

Wie is jouw favoriete boekverkoper?
De meeste romans leen ik bij de bibliotheek. Soms ontvang ik een recensieexemplaar. Nederland heeft een paar prachtige boekwinkels zoals Waanders in de Broeren in Zwolle,boekhandel Dominicanen in Maastricht en mijn favoriet Riemer en Walinga in Ermelo.

Met welk boek ga je 2021 in?
Momenteel lees ik Dochter van Jesaja van Mesu Andrews en Steeds leuker van Jelle Hermus. De lange weg naar huis van Joanne Bischof, Lichtboei van Irene Hannon en Het beloofde land van Elisabeth Musser liggen nog te wachten.

Naar welk boek kijk je uit in 2021?
Ooh ik verwacht weer zoveel mooie romans in 2021, maar Het strand van de verloren schatten van Julie Klassen staat bovenaan mijn wensenlijstje.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge van 2021 eruit?
Ik hoop dat ik weer net zoveel mooie boeken mag lezen als ik dit jaar gedaan heb.Lees verder op mijn site

Reacties op: Dit is het boekenjaar 2020 van Conny Vos

De draad die ons verbindt - Dineke Epping Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken