M.G. Pauwels Auteur

Blogpost: M.G. Pauwels

Het eBook dilemma

Beste lezers,
Ik maak er geen geheim van dat ik niet het type ben dat graag lezers op kosten jaagt. Toch wil ik niet blind blijven voor het misbruik dat er van schrijvers gemaakt wordt door de duizenden illegale eBooks die de ronde doen.
Daarom stel ik al mijn eBooks beschikbaar in het Kobo Plus aanbod. Voor paperbacks in de bibliotheken te krijgen, moet ik zeker hier in Vlaanderen vooral op de goodwill van lezers rekenen en hopen ze daar naar mijn werk gaan vragen.
Ja, ik voor een Biblion recensie gaan, maar dat kost me weer geld en is geen garantie.
Daarom heb ik ook besloten om me vooral op eBooks te richten. Dat doe ik vooral omdat ik als kleine selfpublisher mijn budget onder controle moet houden.
Ik wil dus mijn prijzen niet doen stijgen om uit de kosten te geraken en er rekening mee houden dat er hoogstwaarschijnlijk voor elk eBook dat ik verkoop, er 3 illegale kopieën ervan bijkomen.
Ik wil deze kost niet doorrekenen naar mijn kopers. Dat zou ik erg vinden, alsof ik hen zou straffen voor de fouten van een ander.
Daarom heb ik beslist mijn kopers te belonen. Ik heb mijn eBooks bij een andere uitgever ondergebracht, waar ik de kans krijg ze beter te beveiligen EN ze aan een lagere prijs aan te bieden.
Dus ik hoop dat mijn digitale lezers mijn inspanning zullen waarderen om mijn eBooks aan zachte prijzen legaal te lezen.
De prijs van paperbacks omvatten ook druk-en transportkosten. Die hou ik bewust POD omdat ik tegen onnodige papierverspilling ben.

Reacties op: Het eBook dilemma

Gesponsorde boeken