Blogpost: Nwoar

Het leven van een boekenverkoper 1

29-10-2018 door Nwoar 3 reacties
Ik start deze blog om jullie een kijkje te geven in het leven van een boekenverkoper. En ook om zelf herinneringen te kunnen bewaren.

Ik ben sinds drie maanden de trotse eigenaar van een boekenwinkeltje in Belgisch Limburg, HOERA! Ik ben van opleiding leraar Nederlands, geschiedenis maar verkoop heeft me ook altijd uitzonderlijk goed gelegen. Een boekenwinkel is dus het beste van twee werelden bij elkaar gebracht.

Één van mijn eerste dagen kwamen er Nederlanders snuisteren in mijn winkeltje. Niet zo heel gek, want mijn ligging is vlak aan de grens. Wat wel gek was, was de uitspraak van de tienerdochter!
De vader had zijn meug gevonden en liep met twee boeken naar de kassa. Toen de tiener even opkeek van haar moderne encyclopedie (a.k.a GSM), riep de dochter door mijn 'niet-al-te-grote-winkel-waardoor-iedereen-binnen-het-kon-horen': "Pap, dat moet je niet doen! Dat boek moet je niet kopen, dat is op z'n Vlaams geschreven!"

Ik was blij dat de vader nog harder lachtte dan ik!
Iedereen binnen was blij dat de vader nog harder gierde dan de rest van de winkel samen.

Reacties op: Het leven van een boekenverkoper 1

Gesponsorde boeken