Blogpost: Manon

Het Meisje In Het IJs - Robert Bryndza

Een boek waarvan alleen de kaft mij al aansprak. Een boek wat ik absoluut wilde lezen. Ik kon niet meer wachten waardoor ik besloot toch maar twee boeken tegelijk te gaan lezen. Helaas het andere boek waar ik in begonnen ben van Jo Claes kom ik helemaal niet in. Dus die heb ik even tijdelijk aan de kant gelegd.

Toch maar door gaan lezen in alleen het boek Het Meisje In Het IJs. Het begin van het boek vond ik zeker lekker lezen. Maar al snel kwam het verhaal voor mij in een sleur. Op een paar kleine dingen na leerde ik voor mijn gevoel ook het hoofdpersonage Erika Foster ook niet echt kennen. Het middenstuk van het boek vond ik dan ook erg lang dradig. En het einde tja dat vond ik dan weer wat overhaast.
Ik weet niet zo goed of ik wel zo’n fan ben van dit boek..

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…


Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Ik ben echt een enorm fan van thrillers en dan voornamelijk de scandinavische thrillers. Dit leek mij ook wel in mijn straatje te passen. Helemaal na het lezen van de achterkant van het boek werd ik nieuwsgierig. 

Nu ik het boek eindelijk uit heb gekregen ben ergens toch wel nieuwsgierig naar de andere delen. Gaat het dan hetzelfde of heeft de schrijver zich verbeterd? Wat denken/vinden jullie? Ik hoor het graag!

Mijn volgende boek is De Doodsvogel van Samuel Bjørk. Wat gaan jullie lezen?


Reacties op: Het Meisje In Het IJs - Robert Bryndza

Gesponsorde boeken