M.G. Pauwels Auteur

Blogpost: M.G. Pauwels

Het spook betrapt

02-06-2019 door M.G. Pauwels 6 reacties
Ik sta zowat op het randje van een depressie. Waarom? Wel, iemand hackt blijkbaar mijn werk. Open Office is niet veilig. Alle veranderingen die ik doe, sla ik netjes op.
Als ik dan mijn bestanden naar de drukker doe en uitgeef, staat het soms opeens vol fouten. Ik was ten einde raad.

Nu besef ik wat er gaande is. Open Office slaat blijkbaar bestanden op op een openbaar domein en niet rechtstreeks op mijn computer zelf. Wat ik daarin opsla, sla ik op in mijn cache. Normaal zou dat ook niet kunnen, maar tja, wat is nog normaal?

Je bent uren bezig met verbeteren en redigeren. Uiteindelijk komt er kladwerk bij de drukker terecht. Dit is om gek van te worden. Ik ga er gewoon aan kapot.

Nu merk ik opeens dat er iemand anders zijn naam als auteur bij mijn documenten staat. Dat klopt niet. Ik ken die naam wel. Het is iemand waar ik al jaren geen contact meer mee wens, maar die blijkbaar mij graag hackt en ik diskrediet brengt.

Er komen in mijn werk dan uiteindelijk fouten terecht, die ik zelfs niet gemaakt heb. Ik ben alles terug aan het napluizen en verbeteren, maar kan terug opnieuw beginnen.

Persoonlijk hoop ik dat die persoon tegen de lamp loopt. Ik ben het meer dan moe. Die persoon heeft er zijn levenswerk van gemaakt om al wie hem niet aanstaat of niet de aandacht geeft die hij wenst, het leven zuur te maken. In mijn geval is hij daar in geslaagd.

Momenteel ga ik niet stoppen met schrijven, maar ik heb nog weinig zin om veel uit te geven, voorlopig. Ik wel eerst weten dat ik van dat spook verlost ben. Mijn FB is gehackt, er zijn pogingen gedaan voor mijn mailbox ...

Ik heb noodgedwongen kosten moeten maken om dit probleem op te lossen. Nu hopen dat ooit het vertrouwen van mijn lezers kan terugwinnen, want ik vind het vreselijk dat er iemand dit achter mijn rug doet. Ik ben al opgelucht dat ik de oorzaak ken, want ik dacht even dat ik gek werd. Je zou van minder. Je krijgt je commentaar van de redactie, begint eraan en opeens geef je het uit met een pak fouten, omdat toen je laatst keer naar de opgeslagen kopie, er alles netjes uitzag.

Blijikbaar niet. Blijkbaar heeft er dus iemand ook mijn bestanden gehackt en ze achter mijn rug verknoeid. Daar hield ik geen rekening mee. Ik had alles netjes nagelezen voor ik op "Publiceren" drukte. Nu hoop ik dat met veiligere software het probleem verholpen is en ga ik een oplossing zoeken, om de hacker voor te blijven.

Deze persoon doet dit bewust om mij in diskrediet te brengen. Ik hoop dat hij er niet in slaagt.

Reacties op: Het spook betrapt

Gesponsorde boeken