LeenRaats Auteur

Blogpost: LeenRaats

Het trieste lot van het onvoltooide verhaal

Het volgekrabbeld schriftje. Ik heb er een hele lade vol van. Ik tors namelijk overal boekjes met me mee. Wanneer ik een afspraak heb met een opdrachtgever, als ik ga wandelen, op de trein, in de auto, op café, op reis, op een festival. Zo kan ik altijd en overal on the go gedachten en zinnen die komen aanwaaien vereeuwigen. Soms ontstaan er hele gedichten en kortverhalen op verplaatsing.

Ik klieder in zo’n boekje tot het vol is. Dan neem ik een nieuw schriftje en doe hetzelfde. Dat proces heeft zich de afgelopen vijftien jaar al talloze keren herhaald. Het resultaat: tientallen volgeschreven boekjes. Sommige van die verhalen en gedichten vinden niet lang na het neerpennen hun weg naar de computer, en zo uiteindelijk naar een bundel, een wedstrijd of deze website.

Maar er zijn ook schrijfsels die al jaren in zo’n schriftje staan, wachtend en hopend op een scherpe pen die hen verlost uit hun onvoltooide bestaan. Ik vond niet meteen een passend einde, er schortte wat aan dat gedicht, ik vroeg me al schrijvend af waarom ik dit nu eigenlijk zat te schrijven of ik maakte me bij het herlezen de bedenking dat het beter zou zijn voor mijzelf en de rest van wereldbevolking indien dit misbaksel nooit het daglicht ziet.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Het trieste lot van het onvoltooide verhaal

Gesponsorde boeken