Blogpost: Loes

Het vergeten boek van.... Loes

12-01-2021 door Loes 9 reacties
Dank aan de medewerkers van Hebban voor mijn tweede blog! Naar aanleiding van De Week van het Vergeten Boek heb ik dit blog geschreven. Ik begin er plezier in te krijgen.

Wat is jouw Vergeten Boek?

Mijn boekenkast staat óvervol. Elk plekje is benuttigd. Logica is ver te zoeken en er staan een hoop boeken verstopt achter andere boeken.... Ook in huis liggen overal boeken verspreid (op een andere kast, de bank, nachtkastje, bureau); iets wat volgens mij bij de meeste Hebbanners voorkomt :-) En dan heb ik ook nog, helaas, een volle doos in onze kelder staan met boeken die ik echt niet meer kwijt kan. Nog een paar maandjes wachten en dan kopen m'n lief en ik een extra boekenkast, dan kan ik daarna hopelijk alles weer fatsoenlijk kwijt :-) 

Maar dit alles zorgt er dus voor dat er een hoop vergeten boeken zijn. Denk aan De CirkelDe Ondergrondse SpoorwegEen Klein Leven, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal boeken die ik naar aanleiding van dit blog weer tegenkwam en die ik eigenlijk het liefst meteen wil lezen, waarvan ik spijt heb dat ik ze vergeten ben. 

Geheel toevallig heb ik gisteren trouwens al zo'n treurig vergeten boek uitgelezen: Het Bernini Mysterie. Wat een geniaal boek, krijgt 5 sterren van me! Waarom heb ik die toch niet eerder opgepakt en gelezen?

Het boek dat op het moment het hardste aan het huilen is en me het meest treurig aankijkt, is In Koelen Bloede. Dit wordt dan ook 'Mijn Vergeten Boek' van deze week en van dit blog!

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
Dit was dus zo'n boek dat ergens ver was weggestopt in mijn boekenkast. Verstopt achter andere boeken, totaal uit het zicht!

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Wanneer? Dat weet ik echt niet meer! Ik weet wel dat ik hem in de lokale boekhandel heb gekocht: Adr. Heinen in Den Bosch. Een prachtige boekhandel waar ik graag rondstruin en waar ik al wel vaker pareltjes heb ontdekt.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Voordat ik Hebban had ontdekt, las ik bijna alleen maar thrillers. Sinds Hebban is mijn leeswereld vergroot, lees ik vaker buiten mijn comfortzone, maar thrillers hebben nog steeds een groot plekje in mijn hart. Ik kijk op Netflix ook altijd het liefste Scandinavische misdaadseries en veel truecrime. En toen bedacht ik me: Scandinavische series zijn geniaal, en ik lees ook graag thrillers van Scandinavische schrijvers. Ook de true crime vind ik altijd interessant om te kijken, maar ik lees er eigenlijk nooit over. Dus ik dacht: daar moet verandering in komen! En toen kwam Truman Capote opeens op mijn pad met In Koelen Bloede. Het onderwerp klonk gruwelijk, maar interressant, en het sprak me meteen aan. Ik heb hem daarom meteen meegenomen. Later zag ik ook nog eens dat het geweldige recensies krijgt. Op Hebban is de gemiddelde beoordeling zelfs 4,5 ster! Ik ben er nu ook weer even onderzoek naar aan het doen en ik lees beweringen dat het het eerste echte faction-boek is in de 'moderne literatuur'. 

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Goede vraag.. Ik ben altijd zo enthousiast over nieuwe boeken, wil ze het liefst meteen lezen, maar soms (of misschien wel vaak) pakt het anders uit. Ik ben over te veel boeken enthousiast, wil te veel boeken lezen, wil ook te veel boeken kopen, en dan loopt mijn planning opeens heel anders waardoor ik uiteindelijk bepaalde boeken 'vergeet'. En dan komt er ook nog een verhuizing bij van iets meer dan een jaar geleden, waarin ál mijn boeken lange tijd in dozen hebben gezeten en ik daardoor helemaal het overzicht van mijn boeken kwijt was. En ik gebruikte toen ook nog niet de 'in-bezit' knop op Hebban: deze ben ik pas goed gaan gebruiken nadat een paar maanden geleden eindelijk mijn langverwachte boekenkast bezorgd werd. Maar zoals ik hierboven al verteld heb: de boekenkast is te klein, dus er liggen nog steeds veel boeken verstopt in de boekenkast, of verstopt in een doos in de kelder, waardoor sommige parels toch een beetje 'vergeten' zijn gebleven.
 
Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Ik ben alleen maar enthousiaster geworden!

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Zo ja, update je blog gedurende deze week met je (spoilervrije) voortgang en leeservaringen.
JAAAAAAAAAA! Echt wel. Heb de eerste paar bladzijden zelfs al gelezen. Zodra ik wat verder in het boek ben zal ik dit blog updaten!

Is het gelukt je Vergeten Boek uit te lezen deze week, plaats dan een recensie over het boek.
Even afwachten hoe ver ik kom deze week :-)Reacties op: Het vergeten boek van.... Loes

In koelen bloede - Truman Capote Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners