Blogpost: Esmee

Het Vergeten Boek

De uitdaging van de Reading Challenge van vandaag is het lezen van een vergeten boek. Toen begon ik eens na te denken, waar heb ik eigenlijk al mijn boeken liggen? Aangezien ik nog thuis woon, kan ik mijn boeken alleen op mijn slaapkamer houden om ze te beschermen tegen ongewilde koffiekringen of geknoeide ranja. Mijn boekenkast zit tot de nok vol. Er liggen een aantal boeken op mijn nachtkastje. Een aantal boeken op het schoenenrek. Een aantal boeken in de kast bij het raam. Een stapeltje boeken op de grond (het spijt me zeer). De meeste van die boeken heb ik gelezen, sommige zelfs vaker. 

Maar één boek slaat alles. Het zit zelfs nog ingepakt. Ik neem je mee naar Kerst 2018 toen ik met mijn familie een dagje naar Maastricht ging. Een dagje Maastricht is niet compleet zonder een bezoek aan Boekwinkel de Dominicanen. En wanneer ik daar een stap binnen zet, is het al zeker dat ik niet met lege handen naar buiten zal lopen.
Ieder jaar met Kerst doe ik mezelf ook een boek cadeau. Die laat ik dan mooi inpakken en leg hem zelfs onder de boom. Gewoon, omdat het kan. Zo ook in 2018. In boekhandel Dominicanen zag ik een tafeltje met klassiekers uit de literatuur liggen. Jane Eyre, Wuthering Heights, 1984 en ga zo maar verder. Allemaal met een mooie lederen kaft. De prijs viel ook nog mee. Ik heb altijd klassiekers willen lezen, maar het nooit gedaan (we zijn er allemaal wel eens geweest). Maar zo'n mooi boek kon ik niet laten liggen. Ik koos A Christmas Carol. Het was immers kerst. De kaft van het boek was gemaakt van een soort wit leer met mooie zilveren details. Het boek voelde heerlijk in mijn handen. En dus ging hij mee naar huis. Mooi ingepakt en al heeft hij de hele kerstvakantie onder de boom gelegen. 

Na kerst kwam ik erachter dat ik het nog niet uitgepakt had. Ik legde het terug in de kast, voor mijn verjaardag dan maar (dat is niet lang na kerst). Maar ook toen was ik het vergeten. Nu zijn we 2 jaar verder en nog altijd ligt het boek ingepakt in mijn kast. Dus vandaag is de dag dat ik het eindelijk uitpak en het ga lezen. Het boek ligt nu naast me, ontdaan van cadeau papier en is nog altijd even adembenemend als toen ik het voor de eerste keer zag. 

Jullie weten nu wel wat ik vanavond zal doen! Met een kop thee op de bank onder een dekentje, afreizen naar Kerstavond... 

Reacties op: Het Vergeten Boek

A Christmas Carol - Charles Dickens Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken