Blogpost: Andrea

Het vergeten boek van Andrea

Mijn vergeten Boek:
Wat een leuke uitdaging van Hebban, een vergeten boek weer aandacht geven. Om eerlijk te zijn had ik de keuze uit twee boeken die al jaren in de kast staan. Een is in het Engels en de ander in het Nederlands. Vanwege de snelheid van deze uitdaging heb ik gekozen voor het Nederlandse boek.

Het boek is "De vergeving" van Tim Griggs. Het gaat over een man die na een knallende ruzie met zijn vrouw boos wegrijdt met zijn twee dochtertjes op de achterbank. Hij verliest de macht over het stuur en sort in de Theems. Van de tweeling overleeft alleen de teruggetrokken Freya het ongeluk. Het lichaam van de beroemde popartiest Matt is nooit gevonden.

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
Het boek heeft jaren in de slaapkamer gelegen op een stapel boeken op een boekenplankje dat eruitzag als een boek. Het stond mooi decrotatief. Met een verbouwing sneuvelde het boekenplankje en sindsdien stond het in de kast in de woonkamer.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Het boek heb ik meer dan 15 jaar geleden gekocht in onze boekwinkel in de stad. Ik koop niet zo veel boeken, dus wellicht met het boekenweek geschenk, omdat ik ook graag met de trein reis.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Wellicht sprak de cover met de vos mij aan.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Omdat het op het stapeltje in de slaapkamer lag. Het viel niet op en zodoende "vergeet" je het. Later omdat ik kleine kinderen had, vond ik het onderwerp minder aanspreken. Ik had geen zin om over kinderverlies te lezen.

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Nu kijk ik er anders tegen aan. De kinderen zijn ouder en sta je er anders in. Door de uitdaging ga ik eindelijk het boek lezen, ik heb het niet voor niets bewaard!

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Ja! Ik heb net gisteren mijn boek uitgelezen, dus deze uitdaging komt goed uit!
En uiteraard ga ik een recensie schrijven en een udate van mijn leeservaring.

UPDATE: Het boek eindelijk uitgelezen, zie mijn update blog:-)

Reacties op: Het vergeten boek van Andrea

Gesponsorde boeken