Blogpost: Catharina

Het vergeten boek van Catharina Bongers

Jouw Vergeten Boek
Wat is jouw Vergeten Boek?
Metronome van Lorànt Deutsch.

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
Het boek lag op de stapel ‘te lezen boeken’.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Ongeveer tien jaar geleden kreeg ik dit boek van een vriendin.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
De kaft ziet er mooi uit, met de Jugendstil-letters, Voor metro’s gebruikt worden.
Ik kende het boek niet, maar die vriendin kiest altijd mooie boeken.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Helaas, boeken die ik leen van de bibliotheek, zeker in de tijd dat ik boeken kan reserveren, staan altijd voorop om gelezen te worden. Niet omdat ze beter zouden zijn, maar omdat ik anders (weer) een boete krijg..
Dan komen de geleende boeken van vrienden.
De gekregen boeken, blijven op de stapel..

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
ik herinner me dat ik er in heb gelezen. Volgens mij stond erin dat Parijs opgebouwd is als een schelp. Het begin is het 1e arrondissement. Dan komt, met de klok mee, het 2e, 3e, enz.

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Ja, ik heb het weer gepakt. (Hoera, weer een van de stapel af..) Bovendien heb ik net het schitterende boek van Bart van Loo ‘De Bourgondiërs’, weer ingeleverd bij de bibliotheek. (Gelukkig mocht ik het in Coronatijd lang hebben! ) En dat boek ging weliswaar over Bourgondië, maar een groot deel van dat rijk hoort inmiddels bij Frankrijk en enkele koningen zal ik vast weer tegen gaan komen.

Zo ja, update je blog gedurende deze week met je (spoilervrije) voortgang en leeservaringen.Is het gelukt je Vergeten Boek uit te lezen deze week, plaats dan een recensie over het boek.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Het vergeten boek van Catharina Bongers

Metronome - Lorànt Deutsch Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken