Blogpost: Ferry76Visser

Het vergeten boek van Ferry Visser

Wat is jouw Vergeten Boek?
Mijn vergeten boek is een eerste druk 'Achter groene horren' (1943) van J. van Oudshoorn.

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
Het boek heeft een speciale plaats in de boekenkast op ongeveer drie meter hoogte, dus is het niet een titel die ik even snel kan pakken.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Dit boek heb ik gekocht in een antiquariaat in Deventer. Ik stuinde met een vriend enkele boekwinkels af en daar vond ik deze titel.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Dankzij een goede docent Nederlands ben ik me gaan interesseren voor literatuur. Dit boek wilde ik graag lezen vanuit nieuwschierigheid naar een foute schrijver en vanwege de existentialistische toon.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Dit is een vergeten boek geworden vanwege een ander boek van deze schrijver. 'Tobias en de Dood' (1925) heb ik met hangen en wurgen gelezen en daardoor heb ik steeds een excuus gevonden om 'Achter groene horren' niet te lezen.

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Achteraf gezien was ik nog te jong voor het werk van Van Oudshoorn. De ongelezen boeken die ik van hem heb, ga ik zeker lezen. Wat mij intrigeert is dat deze foute schrijver dankzij W.F. Hermans opnieuw in de belangstelling kwam te staan.

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen? Zo ja, update je blog gedurende deze week met je (spoilervrije) voortgang en leeservaringen. Is het gelukt je Vergeten Boek uit te lezen deze week, plaats dan een recensie over het boek.

Vanwege proeflezen en recensies schrijven heb ik helaas geen tijd voor deze klassieker!

aabc960cf52c896bbd25da430ad61a78.jpg

Reacties op: Het vergeten boek van Ferry Visser

Gesponsorde boeken