Frank Norbert Rieter Auteur

Blogpost: Frank Norbert Rieter

Het Vergeten Boek van Frank Norbert Rieter

De Week van het Vergeten Boek is voor mij de week van het aan de vergetelheid ontrukte boek. Dat is een thema dat mij erg na aan het hart ligt. Mijn hele leesgeschiedenis is het resultaat van een voortdurende zoektocht naar boeken die in vergetelheid dreigen te raken. En dan zoek ik bij voorkeur naar werken die zowel in heet domein van het Fantastische als van de Literatuur vallen. Zo ontdekte ik het werk van Clark Ashton Smith, van Mervyn Peake, of de poezie van Nora May French. In Nederland kwam ik op het spoor van de Tintagelreeks van uitgeverij Bert Bakker en daardoor ontdekte ik schrijvers als George MacDonald en Lord Dunsany. Ontdekte ik ook Nederlandse schrijvers? In het domein van de Fantastische Literatuur niet zoveel. De verhalen van Bordewijk behoren tot dat domein maar zijn veel te bekend. En het werk van Paul Harland is is denk ik ook te bekend en te recent om al vergeten te zijn. Een eervolle vermelding geef ik graag aan het boek De Groote Misleider van W.M. Ebbink. - maar dat is vooral een historische roman. Het Vergeten Boek dat ik graag onder het voetlicht breng is... 

Wat is jouw Vergeten Boek?
De monsters van Stonevalley van Henriëtte van Eyk (Uitgeverij Blitz, 1971)

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
In mijn bibliotheek - ik zocht eigenlijk naar Far Lands Other Days van E. Hoffmann Price - toen ik me afvroeg 'heb ik niet een boek van een Nerlandse schrijver dat in aanmerking komt voor de week van het Vergeten Boek'.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Ik kocht het via marktplaats bij een aanbieder van tweedehands Nederlandstalige fantasy. Ik kocht eigenlijk een werktje van Ambrose Bierce - en het intrigeerde met dat ik het fantastische werk van deze schrijfster niet kende. Dus bestelde ik het mee.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Aan het lezen was ik nog niet toegekomen. Ik koop meer boeken dan ik kan lezen en dit was een mooie gebonden uitgave met een omslag van Fiep Westendorp (hier te zien). Van Van Eyk ken ik wel poëzie die mooi en ritmisch is, dus ik verwachtte veel van heet taalgebruik.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Helaas verdwijnt af en toe mijn te-lezen-stapel de kast in, bij een zomerschoonmaak van mijn nachtkastje.

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Ik word meteen weer blij nu ik het in handen heb. Het ruikt lekker - jammer dat het font wat klein is.

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
ik ga er deze week zeker in beginnen. Maar ik lees niet snel en wil ook nog aan schrijven toekomen. Dus uit krijg ik het waarschijnlijk niet.


Reacties op: Het Vergeten Boek van Frank Norbert Rieter

Biografie Henriëtte van Eyk - Aukje Holtrop Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken