Blogpost: Lisa Kiewit

Het vergeten boek van... Lisa Kiewit

11-01-2021 door Lisa Kiewit 8 reacties
11.01.2021

Al maanden staart dit boek mij aan vanuit de boekenkast: Vox van Christina Dalcher. Het boek heeft een rode rug, dus staat tussen al mijn rode boeken - ja, mijn boekenkast staat op kleur- en viel daardoor niet echt op. Tijdens het afstoffen van mijn boeken (anders komt er schimmel in) kwam ik deze ineens ongelezen tegen. Dit jaar heb ik mij voorgenomen om meer te lezen uit eigen kast, dus gelijk goed beginnen!

Op Instagram en Hebban zag ik de afgelopen tijd heel veel verschillende meningen voorbijkomen over Vox. Mensen vonden het goed, interessant, vreselijk, slecht einde, weinig diepgang, etc. Het heeft een dystopisch karakter: vrouwen mogen maximaal maar 100 woorden per dag zeggen. Hoe dan? En waarom? Kortom, een boek waar ik echt naar uit kijk zowel op inhoud, maar ook om te kijken of ik het eens was met de meningen. 

Gisteren (10 januari) ben ik in dit boek begonnen en jeetje wat een heftig, bizar en toch super interessant concept! Ik ben op een derde gekomen en zal vanavond zeker een stuk weer verder lezen. Het concept had denk ik beter uitgewerkt kunnen worden en ik weet nog niet wat ik van de schrijfstijl vind. Het sluit niet altijd even lekker aan. Maar het concept is zó tof dat ik graag verder lees om te ontdekken wat dit met het personage gaat doen en hoe de verhaallijn zich ontwikkelt. 

Het is zeker de bedoeling om het boek deze week uit te lezen, dus wordt vervolgd!

12.01.2021 middag
Ik ben nu bij p. 202/312 en tjonge! Het concept is echt heel tof, maar de vertelwijze en diepgang worden echt steeds beperkter en minder prettig. In het begin wilde ik het boek 5 sterren geven, maar nu zit ik al op 2/3 sterren. Op een of andere manier lijkt het afgeraffeld en regelmatig sluiten de zinnen niet goed op elkaar aan. Ik volg het gewoon niet (en dat ligt niet aan mijn leesvaardigheid). Ik ben benieuwd naar het einde, want ook daar was veel kritiek op. Vandaag of morgen lees ik het boek uit, dus dan zal ik deze blog weer updaten. Ben ik het met de kritiek eens of niet? En wat wordt mijn eindbeoordeling? 

12.01.2021 avond

Zojuist het boek uitgelezen, maar het einde viel best tegen. Qua inhoud (het was niet voorspelbaar) maar ook qua beschrijving, te beknopt. Zo jammer! Het boek heeft echt potentie. Mijn waardering startte met 5 sterren omdat het concept heel tof is, maar mijn eindwaardering is uiteindelijk 2 sterren. Heb ik spijt dat ik dit boek heb gelezen? Nee, het verhaal was tof en op een of andere manier kon ik het niet wegleggen. Maar als ik kijk naar personage, verhaallijn, einde en schrijfstijl dan scoort het boek niet goed en daarom maar 2 sterren. Heb jij het boek gelezen? Of ga je het lezen? Of twijfel je? Laat hieronder een reactie achter!

Reacties op: Het vergeten boek van... Lisa Kiewit

Gesponsorde boeken