Blogpost: Paul Heijnen - a braindamaged person

Het vergeten boek van Machiavelli - De Vorst

Het boek dat bij mij al sinds 1974 op mijn lijst staat is het boek van Machiavelli De vorst. Een boek dat je voor geschiedenis en sociologie moest lezen. Destijds slechts een paar hoofdstukken gelezen. Althans dat staat op dit moment in mijn geheugen gegrift, maar of dat ook zo is, zal mijn breind ongetwijfeld ontdekken als ik weer met het boek aan de gang ga. Dat betekent dat ongetwijfeld een deel van mijn beschadigd brein terug krijg. Een van de dingen waarmee je geonfronteerd wordt als je een hersenbeschadiging hebt, is het aantal externe prikkels dat zo'n boek genereert. Prikkels waaraan je gehoor moet geven. Enerzijds is het lezen van dit boek een verademing en anderzijds een hel, omdat je "dingen" moet.

Reacties op: Het vergeten boek van Machiavelli - De Vorst

Gesponsorde boeken