Blogpost: Mathilde

Het vergeten boek van Mathilde

Het vergeten boek

Ik ben een keer letterlijk mijn boek vergeten. 
In 2011 moet het zijn geweest. 
Ik reisde veel met de trein en las in die uurtjes heel wat boeken. Zo ook het boek ' Geknipt voor elkaar' van Karen Witemeyer. Na een lange schooldag had ik heerlijk het laatste gedeelte van mijn boek uit gelezen. Plots is daar al het perron van mijn bestemming. Gehaast raap ik mijn spullen op en stap uit. Vergeten is mijn boek. In de bus naar huis denk ik geen seconde aan mijn boek. Eenmaal thuis wacht de warme maaltijd en nog altijd geen gedachte aan mijn boek.
Enkele weken later wil ik het boek aan een schoolvriendin uitlenen. Er is alleen geen spoor van het boek te bekennen. Waar is het? Ik heb geen idee waar het boek gebleven is. Slaapkamer en kasten worden uitgepluist. Nergens te vinden. Frustratie alom. Ik kan maar één ding bedenken. Het boek moet in de trein zijn blijven liggen. Wat een baal moment. Boek kwijt!

Over verloren boeken gesproken. Heeft iemand die dit leest misschien het boek ' Het spoor van de liefde' van Irma Joubert liggen dat van mij is? Als je het boek hebt liggen en je weet niet meer hoe je er aan gekomen bent, spiek dan even in de binnenkant. Mijn naam staat op de kaft. Ik ben er een mooie tastbare herinnering door kwijt. Ik heb het namelijk gekregen als dank voor een recensie. Ik schreef dat voor het eerder verschenen boek' Kind van de rivier' en won er het boek mee. Het verlies daarvan doet nog altijd een beetje zeer. 


Reacties op: Het vergeten boek van Mathilde

Het spoor van de liefde - Irma Joubert Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken