Blogpost: Snowflockie

Het Vergeten Boek van Snowflockie

Dit is wel een leuke opdracht. Om eens op zoek te gaan naar mijn vergeten boek. Er staan nog heel wat boeken in onze boekenkast die ik ooit heb aangeschaft met het idee dat ik die graag wil (her)lezen. Aangezien mijn huidige leesboek bijna uit is en die erg tegenviel, ben ik wel even toe aan iets heel anders!

Wat is jouw Vergeten Boek?
Een vergeten boek is voor mij dus een boek dat ooit is aangeschaft, maar nu nog ongelezen in onze kast staat. Helaas heb ik er daar best veel van. De praktijk leert ook dat als ik een nieuw boek niet meteen lees, hij ook niet zo snel meer tussen mijn "wil ik lezen" boeken naar boven komt. Er komen teveel mooie boeken langs!

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
Ik schaf zowel e-books als echte boeken aan, maar voor deze opdracht leek het me slim om een echt boek te gaan zoeken. Dan kan ik tegen mijn huisgenoten zeggen, dat ik echt wel de boeken uit de kast lees :P . Ooit ga ik ze allemaal hebben gelezen.....
We hebben verschillende planken in de boekenkast. Een deel wordt ingenomen door gezelschapsspelletjes, dus die kan ik vast overslaan. Een deel wordt ingenomen door mijn huisgenoten (ieder een plank). Dan blijven er nog 10 planken over. Na wat titels te hebben afgewezen (niet zo een zin in, lijkt me niet meer leuk, enz), uitgekomen bij de Puberboeken plank. Dat zijn de boeken waar onze kinderen nu de juiste leeftijd voor hebben, maar zij vinden de meeste boeken er te oud uit zien, dus staan ze maar in de kast stof te vangen.  

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Op deze plank zag ik Kruistocht in Spijkerbroek staan. In 2019 gekocht bij de boekenwinkel in een goedkope uitgave. Als kind heb ik het natuurlijk al gelezen, maar ik kan niet meer precies navertellen waar het over ging. Ik weet nog wel dat ik er erg ontdaan over was.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Het is in elk geval een mooi verhaal. Tijd dus om het opnieuw te lezen en wellicht willen onze jongens het daarna ook lezen (altijd blijven dromen!).

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Eigenlijk houd ik er helemaal niet van om boeken te herlezen. Er zijn zoveel boeken en er is gewoon niet genoeg tijd om ze allemaal te lezen, dus herlezen doe ik eigenlijk nooit. Liever lees ik een nieuw boek, maar deze challenge is wel een leuke stok achter de deur om het toch maar te doen.

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Ik ben benieuwd of het boek me nog net zo pakt als toen ik een jaar of 15 was. En ook of ik er nog steeds zo ontdaan over ben als toen. 

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Daar komen we snel achter. Vanavond even het huidige leesboek uitlezen en dan gaan we hier in beginnen!

Dinsdag
Ik ben inderdaad in het boek begonnen en zit er meteen lekker in. Dat gaat wel goed komen deze week!

Donderdag
Ik weet zeker dat ik het boek eerder heb gelezen, maar wat ben ik veel vergeten! Heerlijk om zo te lezen, net alsof ik een nieuw boek lees!
Reacties op: Het Vergeten Boek van Snowflockie

Kruistocht in spijkerbroek - Thea Beckman Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken