Blogpost: BookloverSaphira

Het verhalenbundel 'De Handen van'

*************************************RECENSIE************************************* 

DE HANDEN VAN 


Dit boek heb ik mogen recenseren voor Het Huizer Schrijversgilde. Dit is voor mij weer een eer om dit te mogen doen.2-de-handen-van-mockup-kopie.jpg

OVER HET BOEK 

Mijn eerste indruk van het boek: het boek heeft een mooie cover wat goed past bij dit verhalenbundel. Het is niet een dik boek, de verhalenbundel telt 136 pagina's. De prijs en ISBN nummer weet ik nog niet, want het boek moet nog gepubliceerd worden.Dit boek bestaat uit 19 korte verhalen van verschillende schrijvers:

*'De Ontmoeting met het Melkmeisje' van Dirk Smits.
*'Invalheld' van Cecil Koops.
* 'Zijn Handen' van Dick Schaap.
*'De Handen van mijn...' van Saskia Aicha.
*'Oom Johan' van Sacha Vogel.
*'Nieuwe Schoenen ' van Nico Voskamp.
*'De Handen van Otto' van Rina Brunt.
*'De Handen van' van Jaap Teuwissen.
*'Spa' van Janine van der Hulst-Veerman.
*'De Handen van de Schipper' van Henk Wiesenekker.
*'Word's End' van Monique van Marsbergen.
*'Arlimaz en Horlimaz' van Alexander Jansen. 
*'Tweehandig' van Marjan Leunissen.
*'Wijn bij een Ziekbed' van  Gerard Nijmeijer.
*'Els komt van Elisabeth' van Els Kessens-Kuijk.
*'Boswandeling' van Hans Jacobs.
*'Geef me de Vijf' van Miranda van den Berge.
*'De Handen van' van Ineke Kievit-Broeze.
*'De Handen van Tijd' van Margareth van Slijpe. 

Over de verhalen: de verhalen hebben allemaal een fijne en duidelijke schrijfstijl. Hierdoor raakte elk verhaal me op zijn eigen manier. Er zit ook een gedicht tussen en een sprookje, dit was verrassend en vernieuwend. Alle verhalen hebben iets gemeen met handen. Handen worden gebruikt met werk, verzorging, aanraking of als gereedschap, vernieling en woede.Mijn favoriete verhaal is 'Nieuwe Schoenen'. Ik vond het een mooi aangrijpend verhaal met verlies en samenkomst wat op een bijzondere manier word geschreven.

Deze verhalenbundel is een aanrader.

Ik heb genoten van de verhalen en kijk uit naar meer werk van deze schrijvers. 

STERREN 

Ik geef deze verhalenbundel 4 sterren. 

BOOKLOVERSAPHIRA


Lees verder op mijn site

Reacties op: Het verhalenbundel 'De Handen van'

Gesponsorde boeken