Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Hoe ga je naar een onbekende wereld?

In sommige boeken komt de hoofdpersoon in een totaal onbekende wereld terecht, zoals in “Harry Potter” van J.K. Rowling en in “De kronieken van Narnia” van C.S. Lewis. Er zijn echter nog tal van andere boeken te noemen waarin dit gebeurd. Zoals deze 3:

In “Muse Academy en het geheim van Helikon” van Morgan Blade, krijgt Imogen een uitnodiging voor een bijzondere school. Imogen heeft nog nooit van deze Muse Academy gehoord en kan er ook niets over vinden. Toch besluit ze om in het vliegtuig te stappen en zo komt ze terecht in de wereld van de Griekse mythologie.

In “De oversteek” van Sonn Franken is Kees een dromer die graag een eigen winkel wil en daarnaast veel leest in fantasyboeken. Op een dag wordt hij wakker in de wereld uit het boek dat hij leest en blijkt Kees zelfs één van de hoofdrolspelers te zijn.

In “Divirtual” van Saskia Franck spelen Kate en haar vrienden een online game. Een game waarbij ze niet alleen horen en zien, maar ook ruiken en voelen en zelfs dingen als pijn en honger kunnen ervaren. Een game die zo levensecht en realistisch is dat het bijna lijkt of de gamewereld de echte wereld is.

Ken je zelf ook boeken waarin de hoofdpersoon naar een onbekende wereld reist? En hoe gebeurt dat daar?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Hoe ga je naar een onbekende wereld?

Gesponsorde boeken