Blogpost: ingrid27

Hoe het mij bij mijn eerste reading challenge is vergaan (deel 2, tweede drie maanden)

30-06-2019 door ingrid27 5 reacties
De tijd vliegt.. de reading challenge is alweer op de helft! Als het alleen om aantallen zou gaan zou ik nu al kunnen stoppen, want in de loop van deze maand heb ik 50 boeken - mijn doel - aangetikt. Ik schreef in mijn vorige blog al dat ik geen flauw idee had hoeveel ik nu precies lees in een jaar, en dat blijkt toch wel wat meer te zijn dan ik dacht…

Los van de aantallen, ben ik de challenge wel een beetje uit het oog verloren. In april lukte het nog wel. Het thema was toen om eens iets anders te lezen. Omdat ik uit best veel categorieën lees, vond ik dat nog wel een lastige. De enige categorie waar ik écht nooit iets uit lees is SF, maar dat vind ik ook echt niet leuk, dus ik had helemaal geen zin om een boek uit die hoek te pakken. Als alternatief heb ik gekozen voor fantasy. Ik las De beer en de nachtegaal van Katherine Arden. Ik koos het, ik zal het maar eerlijk zeggen, vooral vanwege de leuke voorkant :-) en omdat het een sprookje is. Dat sprak me wel aan. Het verhaal zelf begon goed maar ik vond het boek uiteindelijk toch wat langdradig.

De challenge voor mei was om een boek te lezen met een link naar de actualiteit. Ik had een drukke maand, heb tussen de bedrijven door wel gelezen, maar ben niet bewust op zoek gegaan naar een boek dat bij dit thema paste. Als ik er goed over nadenk, heb ik toch wel een paar boeken gelezen die in deze categorie vallen. Zo heb ik Het bittere kruid van Marga Minco (opnieuw) gelezen. In de maand van de dodenherdenking zou je dat toch wel een boek met een link naar de actualiteit kunnen noemen? Ik heb het boek ooit in mijn tienerjaren gelezen, en bij herlezing maakte het even veel indruk als destijds. Het is dan ook niet voor niets een klassieker.

Over actualiteit gesproken: ik las in deze maand ook Grand Hotel Europa. De staat en toekomst van Europa, de migratiestromen, het massatoerisme…actueler kan bijna niet. Het duurde eventjes voordat ik in het boek zat - aanvankelijk vroeg ik me af waarom dit boek op de bestsellerlijsten stond, ergerde ik me vooral aan de verteller en vond ik het taalgebruik vooral bombastisch en overdreven - maar na enige tijd werd ik erin gezogen en heb ik het in sneltreinvaart uitgelezen. Het kreeg van mij vijf welverdiende sterren. Ik heb Peachez en La Superba er gelijk maar achteraan gelezen (had toch een weekje vakantie).

Een boek dat niet binnen één van de thema’s paste, maar dat zeker de moeite waard was, is Als alles is gezegd van Anne Griffin. Een prachtig (Iers) verhaal over een oude man die een toost uitbrengt op de vijf mensen die het belangrijkst zijn geweest in zijn leven. Zijn broer die al op jonge leeftijd stierf, zijn schoonzus, zijn dochtertje dat bij de geboorte overleed, zijn zoon die in de VS woont en zijn geliefde vrouw. Door deze mensen, die hem inmiddels allemaal hebben verlaten, vertelt hij zijn levensverhaal.

Tussendoor las ik nog een aantal andere boeken, waaronder Naar huis van Harlan Coben - altijd leuk - en ik sloot de junimaand op een geweldige manier af met De onsterfelijken van Choe Benjamins. De lovende recensies op Hebban (misschien ga ik er zelf ook nog één schrijven) zeggen niets teveel. Lezen dat boek!

De komende tijd ga ik maar eens op zoek naar een leuk debuut (het thema van de maand juni, dus ik loop nu alweer achter). En verder zal ik me eens gaan verdiepen in de tips van de Hebban-crew en van de genreclubs. Met de verschillende kleuren ben ik al een eind gevorderd, maar als iemand nog een leuk roze boek weet dan houd ik me aanbevolen…

Ik heb nu al zin in de tweede helft van het leesjaar!

Reacties op: Hoe het mij bij mijn eerste reading challenge is vergaan (deel 2, tweede drie maanden)

Gesponsorde boeken