Blogpost: HermanMertens

Hoe ik uiteindelijk mijn eigen ei gelegd heb.

Ik was al verschillende jaren aan het broeden nee niet op een ei maar op mijn verhaal. Het veranderde steeds in mijn hoofd. Maar ik kon het niet loslaten. Er moest iets mee gebeuren maar wat? En plots kwam de verlossing via National Geographic zij hadden dokumentaires over Duitse duikboten tijdens wo2.
En BAM de puzzel viel in elkaar. Daarna een laptop gekocht en mijn schrijversbroek aangetrokken en het startschot werd gegeven.
Vol spanning ging ik achter mijn laptop zitten en aarzelend verschenen de eerste woorden van wat later mijn boek zou worden. De eerste zin heb ik vele malen herschreven tot ik de klik voelde dat het goed was. zodoende ging ik hiermee verder aan de slag. en nu na bijna vier jaar geschreven te hebben lag mijn ei daar. ( lees boek ).
Wat nu hoe kan ik het uitgeven? Eerst in Belgie gezocht maar niks gevonden. Dan mijn pijlen richting Nederland geschoten en ja hoor al snel had ik prijs. Kreeg een bevestigings mail van de uitgever en een paar dagen later ging mijn telefoon. Ik nam op en zij "hallo met Herman" een leuke vrouwenstem aan de andere kant vroeg: "ben ik bij Mertens Herman?" Ik bevestigde en we begonnen een gesprek waar ze mijn uitnodigde om naar de redactie te komen. Er werd een afspraak gemaakt en per mail bevestigd. Die bewuste woensdag stapte ik in mijn auto met mijn vriendin en we vertrokken richting Soest in Nederland.
Daar werden we zeer hartelijk ontvangen. Daarna mochten we plaatsnemen in een vergaderzaaltje waar nog nieuwe auteurs zaten.De mensen van Boekscout de uitgever verduidelijkte eerst  hun werkwijze en daarna werd de beoordeling voorgelezen. 
Bij het horen van deze donderde ik bijna van mijn stoel. Beoordeling: Jouw boek is een uitgeschreven jongensdroom compleet met duikboten, spionnen en verkenningstochten op onbewoonde eilanden. Door jouw manier van schrijven, waarbij je veel dialoog hebt toegevoegd en je geen onnodige dikdoenerige woorden gebruikt, heb je het geheel toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep van lezers. Doordat de bemanning in jouw boek veel verschillende landen aandoet en je beeldend schrijft, waarbij je ook telkens duidelijk aangeeft waar de bemanning zich precies bevindt, heb ik na het lezen van jouw boek echt het idee dat ik zelf op reis ben geweest langs stierengevechten en tropische eilanden. Ik was zo fier als een pauw. En zo is hij uitgeven.


Lees verder op mijn site

Reacties op: Hoe ik uiteindelijk mijn eigen ei gelegd heb.

Gesponsorde boeken