Blogpost: Jennifer

Hoe is het om proeflezer te zijn?

In januari heb ik me aangeboden als proeflezer voor een bijzonder verhaal dat nog geen titel heeft. Het was flink hard werken, omdat het zeker geen verhaal is waar je zo doorheen vliegt. Er gaat toch altijd meer tijd in zitten dan je denkt en ik ben iemand die zo veel en uitgebreid mogelijk advies wil geven. Dat wordt gelukkig ontzettend op prijs gesteld! En uiteindelijk heb ik ook de deadline net gehaald. 

De eerste versie was 245 A5’jes en meer dan 72500 woorden lang. Ondanks dat de schrijfstijl en het genre niet helemaal mijn smaak zijn, is de rode lijn van het verhaal heel origineel en creatief. Het komt wat traag op gang, omdat je pas vrij laat weet wat de hoofdpersoon precies staat te gebeuren. Wanneer Nienke halverwege het boek in het ziekenhuis terechtkomt, verliest het verhaal zijn momentum helaas weer. Ik kan moeilijk meegaan in een aantal keuzes die Nienke maakt, maar dat kan komen omdat we gewoon anders in elkaar zitten. Het heeft een heel sterk en poëtisch einde. Overall geef ik het verhaal 2/5 sterren.

+ Origineel en creatief verhaal
+ Mooi slot
+ Ik denk dat best een aantal meisjes zich in Nienke kunnen herkennen
- Schrijfstijl en gebrek aan momentum
- Onlogische of juist hele voorspelbare keuzes
- De romance voelt voor mij te geforceerd

Als je interesse hebt om ook proeflezer te worden, heb ik zeker nog wat auteurs die interesse hebben! Waaronder ikzelf toevallig ;) Als je nieuwsgierig bent geworden naar het verhaal dat ik net gelezen heb, stuur me een berichtje! Momenteel is de schrijfster het boek aan het aanpassen en misschien is er nog wel ruimte voor een tweede ronde proeflezers... Let me know! 

Reacties op: Hoe is het om proeflezer te zijn?

Gesponsorde boeken