Annemieke de Schepper Auteur

Blogpost: Annemieke de Schepper

Hoe krijg je een plek als columniste? 'Het consultatiebureau en het woord 'Nee'

Zes jaar lang mocht ik een maandelijkse column schrijven in het blad 'Schoolbestuur'. Hoe kwam ik aan die plek? Ik was moeder van drie kinderen, werkte drie dagen, had een overleden vader en een dementerende moeder en ik dacht dat ik dat allemaal wel volhield. Toen raakte ik overwerkt en ging de helft minder werken.

In die vrijgekomen tijd voelde ik letterlijk weer de ruimte om creatief te zijn. Af en toe schreef ik weer eens wat en toen ik een interview mocht maken voor het blad Schoolbestuur, stuurde ik ook het persoonlijke stukje op dat ik voor mijn plezier had geschreven; het ging over de hilarische rondleiding in de katholieke kerk ter voorbereiding van mijn zoons eerste Heilige Communie. Ik voegde geheel zonder verwachtingen de opmerking toe: 'Voor als jullie nog een columniste zoeken'. En zie daar, het wonder geschiedde: de redactie van dit landelijke blad voor Management en Besturen van Katholiek onderwijs waardeerde mijn bijdrage en bood me een column van 400 woorden per maand aan, onder de noemer ANNEMIEKE. Ik mocht schrijven vanuit mijn rol als ouder, het perspectief van de 'klant', als tegenhanger van de wat saaiere, bestuurlijke stukken in het blad.

Zes jaar lang schreef ik waarover ik maar wilde vanuit mijn rol als moeder van drie schoolgaande kinderen. Soms had het een directe link met het onderwijs, soms met de levensbeschouwelijke kant daarin, soms met niets van dat alles. Zoals een van mijn eerste columns die gaat  over mijn 
jongste dochter Jonna, toen drie jaar oud. Het is zestien jaar geleden, ze is nu een sociale meid van 19, maar wat lijkt het nog dichtbij: haar eenkennigheid en de soms ongemakkelijke situaties die daardoor ontstonden. Een column over hoe je als ouder soms verliest in de strijd van de opvoeding, zelfs met een driejarige.  #nukanikeromlachen

Lees hier de column 'Consultatiebureau' uit ‘Schoolbestuur’ mei 2003

IMG_6909-225x300.jpgIMG_2584-243x300.jpgLees verder op mijn site

Reacties op: Hoe krijg je een plek als columniste? 'Het consultatiebureau en het woord 'Nee'

De stille oorlog van mijn vader - Annemieke de Schepper Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken