Blogpost: Valerie Meijer

Hoe zien de categorieën bij mij eruit?

Hebban heeft een leuke challenge neergezet voor 2018. 50 verschillende categorieën die afgestreept kunnen worden met een boek die erbij hoort. Tot nu toe kan ik ze nog lang niet allemaal afstrepen, voornamelijk ook omdat sommige categorieën ver buiten mijn leescomfortzone zitten. De maand juli is bijna voorbij, we zijn alweer over de helft van dit jaar. Ik laat maar eens zien hoe ver ik inmiddels gekomen ben met de categorieën:

1) Een dik boek: Tasmina Perry - Private Lives. Vond ik achteraf een te dik boek, met een hoop details die, ik persoonlijk, niet voor het verhaal van toepassing vond Recensie Private Lives
2) Een Nederlands debuut: Heb ik nog niks voor gelezen, ik ben niet zo van de Nederlandse boeken van Nederlandse schrijvers
3) Een boek van een bekende Nederlander: Zoals hierboven, ik ben niet van de Nederlandse boeken van Nederlandse schrijvers, en er stonden nog geen boeken op die mij aanspraken op de lijst die ik op Hebben voorbij heb zien komen Lijst Categorie 2
4) Een graphic novel: is niet aan mij besteed deze categorie
5) Een boek uit de Leesclub Hall of Fame: Cath Crowley - Words in deep blue Recensie Words in Deep Blue ; Gail Honeyman - Eleanor Oliphant is Completely Fine Recensie Eleanor Oliphant is Completely Fine ; In deze categorie wil ik nog graag Karin Slaughter - Goede Dochter lezen
6) Het eerste deel van een serie: Robert Bryndza - The Girl in the Ice, erg sterk begin voor deze serie. Wil uiteraard de rest ook lezen. Recensie The Girl in The Ice
7) Een boek met een getal in de titel : Deze staat nog in de kast ongelezen, maar op de planning Nicholas Sparks - Wij twee
8) Een verfilmd boek: Ik kan er twee bedenken die ik nog graag wil lezen; Lauren Oliver - Before I fall en Michelle Wildgen - Jij bent mij
9) Een (ooit) verboden of verbannen boek: Geen idee wat ik van deze categorie moet denken, ik weet hier geen boek bij. Iemand anders wel? 
10) Een door boekverkoper getipt boek: Hier staat de volgende nog op de planning Jandy Nelson - Ik geef je de zon 
11) Een boek van tien jaar en ouders: Nicci French - De verborgen glimlach Recensie De Verborgen Glimlach
12) Een boek met een enorm lange titel: Hier moet ik nog een boek voor zien te vinden. Iemand ideeën?
13) Een in 2017 bekroond boek: Hier heb ik ook nog geen boek voor gevonden
14) Een boek dat al heel lang in je kast staat: Dani Atkins - Versplinterd Recensie Versplinterd en Liane Moriarty - Grote kleine leugens Recensie Grote Kleine Leugens, beide als buddyread gelezen bij de Hebban Feelgood Club Buddyread Versplinterd Buddyread Grote Kleine Leugens
15) Een Libris Literatuur Prijs Winnaar: Ik ben niet zo'n fan van literatuur lezen
16) Een boek dat in 2018 is verschenen: Brigid Kemmerer - more than we can tell, vervolg op brieven aan de duisternis. Wederom een prachtig boek; CJ Tudor - De krijtman Recensie More than we can telRecensie de Krijtman
17) Een boek dat je in één avond uit hebt: Sarah Morgan - Moonlight over Manhattan Recensie Moonlight over Manhattan
18) Een Vlaams debuut: Nog geen boek voor gevonden
19) Een boek dat verscheen in jouw geboortejaar: Nog geen boek voor gevonden die mij interesseert
20) Een doorbraakboek van een bekende auteur: Hier staat Thomas Olde Heuvel - Hex op mijn lijstje om te lezen
21) Een boek van een auteur die jonger is dan 30 jaar: Het zou best kunnen dat ik deze categorie inmiddels al behaald heb, maar ik zoek helaas de leeftijden van de auteurs niet op als ik aan het lezen ben
22) Een boek met korte verhalen: Hiervoor staat Jojo Moyes - Paris for One & Other Stories op de planning
23) Een boek dat een verhaal in een verhaal is: Waarschijnlijk heb ik deze categorie al behaald, maar weet nog niet met welk boek
24) Een historische roman: Ik ben niet zo van de boeken die zich afspelen in de geschiedenis. Sinds de middelbare school al geen trek en affectie met geschiedenis
25) Een boek met diversiteit: Als ik Jandy Nelson - Ik geef je de zon lees dan heb ik deze ook gehaald
26) Een boek met een kleur in de titel: Cath Crowley - Words in deep blue. Speel ik nu vals omdat dit boek al een keer voorkomt in de categorieën lijst? 
27) Een waargebeurd boek: Nog geen boek voor gevonden, iemand ideeën?
28) Een boek van meerdere auteurs: Nicci French - De verborgen glimlach, eigenlijk is alles van Nicci French hier goed
29) Een boek dat zich afspeelt in de oorlog: Helaas, ook geen fan van de oorlog
30) Een grappig boek: Nog geen boek voor gevonden, komt denk ik nog
31) Een boek dat al heel lang wilt uitlezen: Charlotte de Monchy - Enkeltje Ierland Recensie Enkeltje Ierland
32) Een What If boek: OOk nog geen boek voor gevonden
33) Een boek in winterse sferen: Sarah Morgan - Moonlight over Manhattan
34) Een boek met een naam in de titel: Gail Honeyman - Eleanor Oliphant is Completely Fine. Ook staat nog Katherine Reay - Dear Mr Knightley op de planning
35) Een boek bekroond met een Hebban award: Chantal van Gastel - Ik wist het wil ik hiervoor nog lezen
36) Een hervertelling van een sprookje of legende: Marrisa Meyer - Cinder wordt de laatste tijd veel gelezen, ik wil me nog wel eens wagen aan deze serie
37) Een Aziatische roman of thriller: Denk niet dat ik deze categorie ga voldoen
38) Een roadtrip boek: Cheryl Strayed - Wild staat hiervoor op de planning
39) Een boek waarin muziek een rol speelt: Lucy Robinson - The unfinished symphony of you and me, het klinkt al muzikaal. Hoop dat deze voldoet voor deze categorie als ik hem ga lezen
40) Een boek dat zich afspeelt op een eiland: Jenny Colgan - Cafe Zon en Zee. Zo leuk was het om dit boek te lezen, heb hem trouwens ook uitgelezen op het eiland Schiermonnikoog Recensie Cafe Zon en Zee
41) Een griezelig boek: Sinds mijn schoonzus zich hieraan gewaagd heeft wil ik het eigenlijk ook wel proberen, het aantal pagina's zorgt er alleen voor dat ik hem minder snel oppak Stephen King - HET
42) Een boek waarin weer of klimaat een rol speelt: Robert Bryndza - The Girl in the Ice
43) Een boek waarin religie een rol speelt: CJ Tudor - de Krijtman
44) Een boek uit een genre die je nooit leest: Lauren Graham - Talking as fast as i can staat hiervoor op de planning
45) Een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden: CJ Tudor - De Krijtman en Will Lavender - Dominantie Recensie Dominantie. Will Lavender heeft ook een aparte manier van schrijven, heel bijzonder. Zijn eerste boek dat ik las was Het verborgen raadsel, sterk en goed boek om te lezen vond ik. 
46) Een beestachtig boek: Brian Hare - De wijsheid van honden staat hiervoor op de planning. 
47) Een boek over een bestaand historisch figuur: Deze categorie ga ik ook niet voldone
48) Een boek van een auteur met een pseudoniem: Sophie Kinsella - My not so perfect life staat hiervoor op de planning. 
49) Een boek over boeken: Jenny Colgan - The Little Shop of Happy Ever After Recensie The Little Shop of Happy Ever After ; Will Lavender - Dominantie; Cath Crowley - Words in Deep blue en wil nog Jennifer Donolly - Lost in a book lezen
50) Een boek dat je ooit voor je lijst las of moest lezen: Ben benieuwd of ik deze ga voldoen


Zoals je leest zal ik bij lange na niet alle categorieën voldoen, puur omdat ik niet iemand ben die buiten zijn leescomfortzone lees. Vind het knap als mensen deze categorieën wel allemaal weten te voldoen. Hoe ver zijn anderen met hun categorieën?


Reacties op: Hoe zien de categorieën bij mij eruit?

Gesponsorde boeken