Blogpost: Annika

HRC 2018 - #15: Een boek met een kleur in de titel

Twee kleuren zelfs!
Grappig hoe de Hebban Reading Challenge je uitdaagt om bepaalde boeken te lezen die je normaal niet zo snel zou pakken. Daar is dit boek een goed voorbeeld van: Wit goud, van Ariane Meijer. Toen ik iets over deze schrijfster ging opzoeken, deed ik twee verrassende ontdekkingen: 1) Het is dé Ariane (Spier) van Explosief (tv-programma van vroeger waarin spectaculaire filmpjes voorbij kwamen). Dus ik bleek haar al te kennen. 2) De schrijfster is in 2015 overleden op 48-jarige leeftijd.

#15: Wit goud - Ariane Meijer
Het boek blijkt een 2e deel van een serie en dat is wel te merken. Maar het is niet storend en ook als je het eerste deel niet hebt gelezen, kun je het verhaal prima volgen. Het begin is best spannend. Donia is gewend aan luxe en comfort en zoekt na de moord op haar man haar dochter op in India. Dat is wel even wennen voor haar. Maar de schoonfamilie van haar dochter Julia ziet Donia liever gaan dan komen, ze weet té veel over de dood van haar man en de organisatie die erachter zit...

Ze komt in de gevangenis in India terecht, een plek waar je echt niet wilt zijn. Dat doet Ariane ons goed beseffen. Maar het gebeuren in de gevangenis komt nogal op hetzelfde neer en op een gegeven moment wordt het wel wat langdradig. Al met al een aardige thriller, die van mij 3 sterren verdiende. En het leverde een verrassende keuze in mijn lijst van dit jaar op!

Reacties op: HRC 2018 - #15: Een boek met een kleur in de titel

Gesponsorde boeken