Blogpost: Annika

HRC 2018 - #20: Een boek van tien jaar of ouder

Ik hartje Nicci Gerrard
Deze categorie is niet zo moeilijk. Nicci Gerrard is één van mijn favoriete auteurs. Feit is zelfs dat ik vaker iets van haar alleen heb gelezen dan een Nicci French-boek. Ik vind haar vertellende stijl zo fijn. Nicci Gerrard is in staat om alledaagse dingen tot iets ontzettend belangrijks te verheffen. Om details uit te lichten die er niet toe lijken te doen, maar toch het verhaal compleet maken. Ik kan me heerlijk verliezen in haar boeken!

#20: De Onderstroom - Nicci Gerrard
Bij een Minibieb in de buurt scoorde ik de eerste soloroman van Gerrard: De Onderstroom. Uitgegeven in 2003, dus dit boek past ruim in de categorie. Een prachtig verhaal over drie zussen, die na het overlijden van hun moeder weer samen komen. Op de achtergrond sluimert de gebeurtenis die al hun levens heeft getekend: de zelfmoord van hun vader in de tijd dat ze alle drie nog thuis woonden. Iedere zus heeft een eigen waarheid gecreëerd en daarmee een eigen schuldgevoel. Maar wat is dé waarheid?

Deze spannende roman was weer een hele fijne leeservaring. Vijf sterren van deze Nicci-fan!

69199d4e3fb6d83cadea93b6f5f3104e.jpg

Reacties op: HRC 2018 - #20: Een boek van tien jaar of ouder

Gesponsorde boeken