Blogpost: Annika

HRC 2018 - #25: Een griezelig boek

Challenge gehaald!
Met nog één maand te gaan in 2018, heb ik ruim op tijd mijn Hebban Reading Challenge gehaald: 25 boeken. Mijn persoonlijke extra challenge was het om 25 verschillende categorieën af te vinken en ook dat is gelukt. Voor mijn 25e boek vinkte ik de categorie 'griezelig boek' af. Niet zo'n moeilijke, maar wel een leuke categorie.

#25: In een donker donker bos - Ruth Ware
Ik stond in de kringloopwinkel een mooi stapeltje te maken. Naast mij stond een vrouw hetzelfde te doen. Opeens zei ze: "Deze moet je lezen, die is echt heel spannend! Tips van andere boekenliefhebbers zijn altijd welkom, dus hup op de stapel ermee! Door het enthousiasme van de vrouw waren de verwachtingen hoog en ook volgens de achterflap ging ik 'een heel eng boek' lezen. Perfect dus voor de categorie 'griezelig boek'. De hoofdpersoon Nora ligt in het ziekenhuis, zwaar gehavend en onder het bloed ("is het van mij of bloed van een ander"?) en ze kan zich niet meer herinneren wat er is gebeurd. Door meerdere flashbacks ga je terug naar het nogal merkwaardige vrijgezellenfeest dat zich afspeelt in een afgelegen huis in het bos. Je komt, samen met Nora, steeds meer te weten over het uit de hand gelopen weekend en de rol van Nora en haar vriendin Clare. Het is een spannende setting en het verhaal leest vlot weg. Toch vond ik het niet zo bloedstollend als ik had gehoopt. Wel bleef ik tot het einde nieuwsgierig naar wat er precies gebeurde daar in dat donkere, donkere bos...

c36adc9e49f8e88a6e7d72a46334e300.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: HRC 2018 - #25: Een griezelig boek

Gesponsorde boeken